Ο πιο νόστιμος και εύκολος Χαλβάς φούρνου με καρύδια | Aspas_recipes

Ο πιο νόστιμος και εύκολος Χαλβάς φούρνου με καρύδια

xalvas-ston-fourno

Σε αυτη την συνταγή θα φτιάξουμε παρέα το πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκό!
Χαλβάς φούρνου με καρύδια που θα σας ξετρελάνει.
Αυτή η συνταγή γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και με 2 απλά υλικά το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε συνδιασμό μας δίνουν απίστευτη υφή και φανταστική γεύση !
Ακολούθησε τα βήματα της συνταγής και άλα να φτιάξουμε τον πιο νόστιμο καρυδάτο χαλβά.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για χαλβά


Για τον σιρπιαστό καρυδάτο χαλβά θα χρειαστούμε :

Υλικά 
200 μλ  νερό (1 κουπα του Nes kafe )

200 μλ λάδι (ελαιόλαδο, σπορελαιο, ηλιέλαιο)(1 κούπα )

170 γραμμάρια σιμογδάλι χοντρό ( 1 κούπα )

260  γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 κούπες)

λίγο αλάτι 

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

70 ml κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού 

100 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψιχα (1 κούπα )

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα σε σκόνη 

Για το σιρόπι
400 μλ νερό (2 κούπες )

400 γραμμάρια ζάχαρη (2 κούπες)

xalvas-ston-fourno1

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το λάδι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά το σιμιγδάλι να φουσκώσει.

Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα , την σόδα με το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα .

Τέλος βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και τα καρύδια.

Τοποθετούμε την ζύμη μας σε πυρέξ και χαράσιυμε σε κομμάτια.

Αν θέλουμε βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα καρύδι.

Ψήνουμε  στους 170 στις αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά .

xalvas-ston-fourno2

Ενω ψήνεται ο χαλβάς ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά μετα το σημείο βρασμού.

Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.

Αφήνουμε να αποροφηθεί όλο το σιρόπι και απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση !!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments