Σουπιές κοκκινιστές (στιφάδο)! | Aspas_recipes

Σουπιές κοκκινιστές (στιφάδο)!

soupies-stifado-kokinistes

Σουπιές Κοκκινιστές , ένα υπέροχο φαγητό για όλη την οικογένεια. Ιδανικό για την περίοδο της Σαρακοστής και για όλες τις περιόδους νηστείας και όχι μόνο.

Δείτε περισσότερες  Συνταγές με θαλασσινά 

soupies-stifado-kokinistes1

soupies-stifado-kokinistes2


Για τις σουπιές κοκκινιστές θα χρειαστούμε :

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες κατεψυγμένες και καθαρισμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1ο-12 μικρά  κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)

1/4 φλιτζάνι ξύδι από κρασί

1/2 φλιτζάνι  λευκό ξηρό κρασί

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

5-6 αποφλοιωμένα ντοματάκια εμπορίου (λιωμένα)(σε κονσέρβα )

2 δαφνόφυλλα

5-6 κόκκους μπαχάρι

Αλάτι

Πιπέρι


soupies-stifado-kokinistes3

Οδηγίες

Αρχικά αποψύχουμε τις σουπιές .

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα .

Ροδίζουμε τα κρεμμύδια για 5-6΄  λεπτά.

soupies-stifado-kokinistes4

Προσθέτουμε  τις σουπιές  σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να βγάλουν πρώτα τα ζουμιά τους και στη συνέχεια τις αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως. Με το να πιούν οι σουπιές όλα τα υγρά τους, ενισχύουμε τη γεύση του θαλασσινού στο στιφάδο.

Σοτάρουμε για 1΄, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για 1΄.

soupies-stifado-kokinistes5

Σβήνουμε τις σουπιές με το ξύδι κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό του όγκου του.

Προσθέτουμε τις ντομάτες κι ελάχιστο νερό.

soupies-stifado-kokinistes6

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και μπόλικο πιπέρι.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα κομμένα κρεμμύδια και τα κομμάτια να μείνουν ολόκληρα.

Οι σουπιές θα μαλακώσουν και θα μελώσει η σάλτσα τους σε περίπου 45΄.

Αλατίζουμε προς το τέλος του βρασμού.

soupies-stifado-kokinistes7

soupies-stifado-kokinistes8

soupies-stifado-kokinistes9

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments