Τούρτα Χριστουγέννων!!! | Aspas_recipes

Τούρτα Χριστουγέννων!!!

christmas-dessert-tourta

Τούρτα χριστουγεννιάτικο δεντράκι εύκολη με σφολιάτα και πολύ λίγα υλικά !
Οικονομική , εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη για να απολαύσετε αυτές τις άγιες μέρες με τους αγαπημένους σας .


christmas-dessert-tourta1

Για την τούρτα Χριστουγέννων θα χρειαστούμε :

Υλικά για την τούρτα 
 
1 πακέτο σφολιάτα 800 γραμμάριων με 2 φύλλα σφολιάτας

250 γραμμάρια τυρί κρέμα

500 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική 

christmas-dessert-tourta2

Υλικά για την σάλτσα βύσσινα 

1 μεγάλο βάζο κομπόστα βύσσινα (800 γραμμαρίων )

1 1/2 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ 

christmas-dessert-tourta3

Οδηγίες 

Ανοίγουμε και απλώνουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε μια λαδόκολλα.

christmas-dessert-tourta4

Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας δίνοντας σχήμα δέντρου.

christmas-dessert-tourta5

Μεταφέρουμε την κάθε λαδόκολλα σε ταψί φούρνου.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας .

christmas-dessert-tourta6

Αλείφουμε με κρόκο αυγού + λίγο γάλα κάθε σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

christmas-dessert-tourta7

Μπορούμε να βάλουμε ταυτόχρονα και τα 2 ταψιά να ψήνονται στους 180 βαθμούς στον αέρα , αρκεί στα μισά του χρόνου ψησίματος να ανταλλάξουμε τα ταψιά .

Αφήνουμε τις σφολιάτες να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε την Σάλτσα βύσσινο 

Για την σάλτσα βύσσινο

Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα.

christmas-dessert-tourta8

Ανοίγουμε την συσκευασία κομπόστα βύσσινο και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα.

Αφήνουμε τα βύσσινα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Ρίχνουμε κορν φλάουρ στον κρύο χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το βάλουμε στη χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα αφήνουμε να πήξει και να δέσει για 2΄-3΄ να γίνει σάλτσα πυκνή.

christmas-dessert-tourta9

Αποσύρουμε την σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα.

 Ανακατεύουμε τα φρούτα μέσα στην σάλτσα.

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10’  .

christmas-dessert-tourta10

Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ανάλαφρη σαντιγί ( η σαντιγί αυτή περιέχει ήδη ζάχαρη).

christmas-dessert-tourta11

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα να ανακατευτούν τα 2 υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

christmas-dessert-tourta12

Παίρνουμε ένα πιάτο σερβιρίσματος ή ένα δίσκο και τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας.

christmas-dessert-tourta13

Βάζουμε από πάνω το 1/3  μείγμα της κρέμας και την μισή σάλτσα βύσσινα.

christmas-dessert-tourta14

Σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε ελαφρά την επιφάνεια της σφολιάτας με κρέμα.

christmas-dessert-tourta15

Καλύπτουμε περιμετρικά γύρω γύρω την τούρτα με την κρέμα και κάνουμε τα χωρίσματα για να βάλουμε τα βύσσινα .

christmas-dessert-tourta16

Τοποθετούμε την τούρτα μας για 1 ώρα στο ψυγείο.

christmas-dessert-tourta17

Τοποθετούμε τα βύσσινα μαζί με την σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο ΄η φουντούκι ή καρύδι ψιλοτριμμένο.

christmas-dessert-tourta18

Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε .

christmas-dessert-tourta19

christmas-dessert-tourta20

christmas-dessert-tourta21

christmas-dessert-tourta22

christmas-dessert-tourta23

Καλά Χριστούγεννα  και καλή επιτυχία!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram






0 comments