Lamingtons (νηστίσιμα ) φανταστικά ! | Aspas_recipes

Lamingtons (νηστίσιμα ) φανταστικά !

lamingtons-nistisima

Μικρές ,αφράτες ,νηστίσιμες μπουκίτσες κέικ τυλιγμένες σε σοκολατένιο σιρόπι και πασπαλισμένες με ινδοκάρυδο. Ιδανικές για τις βραδινές υπογλυκαιμίες και όχι μόνο .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για νηστίσιμα κέικ 

lamingtons-nistisima1

Για τα νηστίσιμα lamingtons θα χρειαστούμε :

Υλικά για 24 κομμάτια 

150 ml  fanta πορτοκαλάδα με ανθρακικό 

100 ml ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο

150 γραμμάρια ζάχαρη 

250 γραμμάρια  αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του (φαριν απ )

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσο 

130 γραμμάρια άχνη 

50 ml νερό 

20 γραμμάρια κακάο σε σκόνη 

Ακόμα

Ινδοκάρυδο για επικάλυψη 

lamingtons-nistisima2

Οδηγίες 

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε την πορτοκαλάδα , το ελαιόλαδο και την  ζάχαρη. Ανακατεύουμε .

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα.

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού.

lamingtons-nistisima3

Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι ή σε φόρμα του κέικ .

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας ή στρώνουμε λαδόκολλα.

Περιχύνουμε την φόρμα μας με την ζύμη του κέικ και χτυπάμε την φόρμα μας στον πάγκο για να φύγει ο  περιττός αέρας από την ζύμη έτσι ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30  περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας .
 lamingtons-nistisima4lamingtons-nistisima5

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά , κατόπιν κόβουμε το κέικ σε 3 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 8 μικρά  τετράγωνα κομμάτια .

lamingtons-nistisima6

Για το γλάσο 

Κοσκινίζουμε το κακάο με την άχνη για να μην έχουμε σβόλους .

Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.

Βουτάμε στιγμιαία και περιμετρικά όλα τα κομμένα κομμάτια του κέικ μέσα στο σοκολατένιο γλάσο.

lamingtons-nistisima7

Κατόπιν τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. 

Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε . Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου . 

lamingtons-nistisima8

lamingtons-nistisima9

lamingtons-nistisima10


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments