Νόστιμα, μαλακά καλαμαράκια στην λαδόκολλα. Γίνονται εύκολα και ξεκούραστα! Συνοδέψτε τα με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα χαλαρό ξεκούραστο γεύμα.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για καλαμαράκια
Για τα καλαμαράκια στην λαδόκολλα θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα και αποψυγμένα
1 τσιμπιά ρίγανη
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κομμάτια αλουμινόχαρτο
1 φύλλο λαδόκολλα
Αλάτι και λεμονάκι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε .
Για να καθαρίσουμε το καλαμάρι αποχωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα του προσεκτικά ώστε να βγουν και τα εντόσθιά του (αν έχει).
Στη συνέχεια κόβουμε και χωρίζουμε το κεφάλι από τα πλοκάμια ακριβώς πίσω από τα μάτια.
Αν υπάρχει το στόμα του καλαμαριού, το αφαιρούμε και το πετάμε μαζί με τα εντόσθια και το κεφάλι.
Αφαιρούμε το λεπτό κόκαλο σαν σκληρή διαφανής μεμβράνη που υπάρχει στο σώμα του.
Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το δέρμα από το σώμα του καλαμαριού μαζί με τα πτερύγιά του.
Αν τα θέλουμε, μπορούμε να τα κρατήσουμε.
Κόβουμε το καλαμάρι στη μέση, στο σημείο που είναι η κάθετη ρωγμή, και με το μαχαίρι αφαιρούμε όλα τα εντόσθια και τις βρωμιές από το εσωτερικό του.
Μπορούμε να αγοράσουμε καλαμαράκια καθαρισμένα και να αποφύγουμε την παραπάνω διαδικασία
Κόβουμε σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπόλ.
Ρίχνουμε το λάδι και την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά
ΑΛΑΤΙ δεν βάζουμε κατά το μαγείρεμα γιατί θα σκληρύνει πολύ το καλαμάρι.
Απλώνουμε τα 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο σταυρωτά
πάνω στον πάγκο μας . Από πάνω τοποθετούμε την λαδόκολλα.
Βάζουμε τα καλαμαράκια πάνω στην λαδόκολλα , κλείνουμε την λαδόκολλα και κατόπιν τα αλουμινόχαρτα σχηματίζοντας ένα πουγκί και τοποθετούμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 1 - 1.30 ώρα ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε το καλαμαράκι μας με αλάτι και φρέσκο χυμό λεμονιού .
0 comments