Καλαμαράκια στην λαδόκολλα λουκούμι! | Aspas_recipes

Καλαμαράκια στην λαδόκολλα λουκούμι!

 kalamarakia-stin-ladokolla

Νόστιμα, μαλακά καλαμαράκια στην λαδόκολλα.  Γίνονται εύκολα και ξεκούραστα! Συνοδέψτε τα με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα χαλαρό ξεκούραστο  γεύμα. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για καλαμαράκια 

kalamarakia-stin-ladokolla1

Για τα καλαμαράκια στην λαδόκολλα θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα  και αποψυγμένα

1 τσιμπιά ρίγανη 

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο 

2 κομμάτια αλουμινόχαρτο 

1 φύλλο λαδόκολλα 

Αλάτι και λεμονάκι για το σερβίρισμα

kalamarakia-stin-ladokolla2

Οδηγίες 

Πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε .

Για να καθαρίσουμε το καλαμάρι αποχωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα του προσεκτικά ώστε να βγουν και τα εντόσθιά του (αν έχει).

Στη συνέχεια κόβουμε και χωρίζουμε το κεφάλι από τα πλοκάμια ακριβώς πίσω από τα μάτια.
Αν υπάρχει το στόμα του καλαμαριού, το αφαιρούμε και το πετάμε μαζί με τα εντόσθια και το κεφάλι.

kalamarakia-stin-ladokolla3

Αφαιρούμε το λεπτό κόκαλο σαν σκληρή διαφανής μεμβράνη  που υπάρχει στο σώμα του.

Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το δέρμα από το σώμα του καλαμαριού μαζί με τα πτερύγιά του. 
Αν τα θέλουμε, μπορούμε να τα κρατήσουμε.

Κόβουμε το καλαμάρι στη μέση, στο σημείο που είναι η κάθετη ρωγμή, και με το μαχαίρι αφαιρούμε όλα τα εντόσθια και τις βρωμιές από το εσωτερικό του.

Μπορούμε να αγοράσουμε καλαμαράκια καθαρισμένα και να αποφύγουμε  την παραπάνω διαδικασία 

Κόβουμε σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπόλ.

kalamarakia-stin-ladokolla4

Ρίχνουμε το λάδι και την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά

ΑΛΑΤΙ δεν βάζουμε κατά το μαγείρεμα γιατί θα σκληρύνει πολύ το καλαμάρι.

Απλώνουμε τα 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο σταυρωτά 
πάνω στον πάγκο μας . Από πάνω τοποθετούμε την λαδόκολλα.

kalamarakia-stin-ladokolla5

Βάζουμε τα καλαμαράκια πάνω στην λαδόκολλα , κλείνουμε την λαδόκολλα και κατόπιν τα αλουμινόχαρτα σχηματίζοντας ένα πουγκί και τοποθετούμε σε ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 1 -  1.30 ώρα   ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας . 

kalamarakia-stin-ladokolla6

Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε το καλαμαράκι μας με αλάτι και φρέσκο χυμό λεμονιού .

kalamarakia-stin-ladokolla7

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments