Κέικ με μύρτιλλα ή blueberries φανταστικό!! | Aspas_recipes

Κέικ με μύρτιλλα ή blueberries φανταστικό!!

keik-me-myrtilla-blueberries

Aξίζει  να δοκιμάσετε αυτό το  κέικ βουτύρου  που είναι υπέροχα  υγρό και γεμάτο με ζουμερά γλυκά μύρτιλλα . Ιδανικά καλύπτουμε το κέικ με ένα  γλάσο λεμονιού που παρέχει μια ωραία γεύση εσπεριδοειδών και βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκύτητας του κέικ.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ

keik-me-myrtilla-blueberries1

Για το εύκολο και νόστιμο κέικ με μύρτιλλα θα χρειαστούμε :

Υλικά για φόρμα 25 εκατοστών 

390 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι 

250  γραμμάρια φρέσκα μύρτιλλα

225 γραμμάρια  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

350 γραμμάρια λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά (220 γραμμάρια), σε θερμοκρασία δωματίου

2 βανίλιες

keik-me-myrtilla-blueberries2

Γλάσο λεμονιού: (Προαιρετικό)

150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη  κοσκινισμένη

10  γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

30 - 40 γραμμάρια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

keik-me-myrtilla-blueberries3

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 165 βαθμούς  C αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο κέντρο του φούρνου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή ψεκάζουμε με ένα αντικολλητικό σπρέι  μια φόρμα για κέικ 25 cm.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε 325 γραμμάρια από το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

keik-me-myrtilla-blueberries4

Τοποθετούμε τα βατόμουρα σε ένα ξεχωριστό μπολ , ρίχνουμε  τα  υπόλοιπα 65 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε. 
Πασπαλίζοντας τα μύρτιλλα με λίγο αλεύρι αυτό μας βοηθά στο να μην πέσουν στον πάτο του κέικ κατά το ψήσιμο.

Στο μπολ του μίξερ  χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα, σε μέτρια δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο (περίπου 5 λεπτά).

 Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ξύνουμε  τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ όταν χρειάζεται. 

Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε  απαλά τα μύρτιλλα. 

keik-me-myrtilla-blueberries5

Τοποθετούμε την ζύμη στην φόρμα  ισιώνοντας την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι.

keik-me-myrtilla-blueberries6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60 με 70 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ροδίσει και βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή. 

keik-me-myrtilla-blueberries7

Βγάζουμε από το φούρνο και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φόρμα . Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

keik-me-myrtilla-blueberries8

Γλάσο λεμονιού: 
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε  τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε  περισσότερο χυμό λεμονιού ή ζάχαρη εάν χρειάζεται.
 
Ρίχνουμε  το γλάσο πάνω από το κέικ, αφήνοντάς το να στάξει από τις πλευρές. 

Αφήνουμε  το γλάσο να στεγνώσει καλά πάνω στο  κέικ. Αυτό το κέικ μπορεί να διατηρηθεί και  να αποθηκευτεί και στο ψυγείο για αρκετές ημέρες ή μπορεί και  να καταψυχθεί.

keik-me-myrtilla-blueberries9

keik-me-myrtilla-blueberries10

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments