Πάστα ταψιού με κρακεράκια! | Aspas_recipes

Πάστα ταψιού με κρακεράκια!

pasta-tapsioy-me-krakerakia

Εύκολο γλυκό ψυγείου , πάστα ταψιού με κρακεράκια και κρέμα . Δροσερό γλυκό  με γλάσο σοκολάτας που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πάστες 

pasta-tapsioy-me-krakerakia1

Για την Πάστα ταψιού με κρακεράκια θα χρειαστούμε :

Υλικά 

2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλια (2χ45 γραμμαρίων)

1200 ml γάλα

100 γραμμάρια  ζάχαρη 

Κρακεράκια κατά προτίμηση ανάλατα

Για το γλάσο σοκολάτας 
 
50 γραμμάρια κακάο

200- 240  γραμμάρια ζάχαρη

60 ml  γάλα πλήρες σε λιπαρά 

125 γραμμάρια  Βούτυρο (ή μαργαρίνη)

1 βανίλια

pasta-tapsioy-me-krakerakia2

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε στην φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες.

Αποσύρουμε από την φωτιά . Μεταφέρουμε την κρέμα σε καθαρό μπολ και την αφήνουμε  να κρυώσει καλύπτοντας την επιφάνεια της με μεμβράνη. 

pasta-tapsioy-me-krakerakia3

Αφού κρυώσει η κρέμα την αφρατεύουμε με  μίξερ χειρός ή με σύρμα.

pasta-tapsioy-me-krakerakia4

Τοποθετούμε  σε ένα ταψάκι τα κρακεράκια καλύπτοντας όλο τον πάτο του ταψιού.

pasta-tapsioy-me-krakerakia5

Απλώνουμε  την μισή  κρέμα  πάνω από τα κρακεράκια .

pasta-tapsioy-me-krakerakia6

Τοποθετούμε  ακόμα μια στρώση κρακεράκια -κρέμα και τέλος πάλι κρακεράκια .

pasta-tapsioy-me-krakerakia7

Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο .

pasta-tapsioy-me-krakerakia8

Για το γλάσο οκολάτας
Βάζουμε  το κακάο, το γάλα και τη ζάχαρη σε  κατσαρολάκι   σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη πολύ καλά . Δυναμώνουμε την φωτιά και βράζουμε το μείγμα για 1 λεπτό. Προσοχή φουσκώνει. 

Αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε για 1 λεπτό στην άκρη.

pasta-tapsioy-me-krakerakia9

Προσθέτουμε  το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Μεταφέρουμε το γλάσο μας σε καθαρό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει  μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά το γλάσο. (Δείτε στην φώτο πως στέκεται το γλάσο στην ράχη του κουταλιού.)

pasta-tapsioy-me-krakerakia10

Ρίχνουμε το γλάσο  σοκολάτας πάνω από το κρακεράκια. 

pasta-tapsioy-me-krakerakia11

Για να στερεωθεί και να πήξει καλά το γλάσο σοκολάτας το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε τριμμένα κρακεράκια πάνω από το γλάσο .

*Μπορούμε αντί για γλάσο σοκολάτας με βούτυρο να κάνουμε μια ganache σοκολάτας ανακατεύοντας  ίση ποσότητα ζεστής κρέμας γάλακτος με  κουβερτούρα.

pasta-tapsioy-me-krakerakia12

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments