Εύκολο γλυκό ψυγείου , πάστα ταψιού με κρακεράκια και κρέμα . Δροσερό γλυκό με γλάσο σοκολάτας που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για πάστες
Για την Πάστα ταψιού με κρακεράκια θα χρειαστούμε :
Υλικά
2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλια (2χ45 γραμμαρίων)
1200 ml γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
Κρακεράκια κατά προτίμηση ανάλατα
Για το γλάσο σοκολάτας
50 γραμμάρια κακάο
200- 240 γραμμάρια ζάχαρη
60 ml γάλα πλήρες σε λιπαρά
125 γραμμάρια Βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 βανίλια
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε στην φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες.
Αποσύρουμε από την φωτιά . Μεταφέρουμε την κρέμα σε καθαρό μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει καλύπτοντας την επιφάνεια της με μεμβράνη.
Αφού κρυώσει η κρέμα την αφρατεύουμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα.
Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα κρακεράκια καλύπτοντας όλο τον πάτο του ταψιού.
Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω από τα κρακεράκια .
Τοποθετούμε ακόμα μια στρώση κρακεράκια -κρέμα και τέλος πάλι κρακεράκια .
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο .
Για το γλάσο οκολάτας
Βάζουμε το κακάο, το γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη πολύ καλά . Δυναμώνουμε την φωτιά και βράζουμε το μείγμα για 1 λεπτό. Προσοχή φουσκώνει.
Αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε για 1 λεπτό στην άκρη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το γλάσο μας σε καθαρό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά το γλάσο. (Δείτε στην φώτο πως στέκεται το γλάσο στην ράχη του κουταλιού.)
Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω από το κρακεράκια.
Για να στερεωθεί και να πήξει καλά το γλάσο σοκολάτας το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε τριμμένα κρακεράκια πάνω από το γλάσο .
*Μπορούμε αντί για γλάσο σοκολάτας με βούτυρο να κάνουμε μια ganache σοκολάτας ανακατεύοντας ίση ποσότητα ζεστής κρέμας γάλακτος με κουβερτούρα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments