Το πιο εύκολο εκμέκ !(της μαμάς μου )

efkolo-ekmek

Εύκολο  , λαχταριστό εκμέκ με απίθανη κρέμα χωρίς αυγά και βελούδινη σαντιγί. Αυτό το γλυκό είναι πραγματική απόλαυση !!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για εκμέκ 

Για το εύκολο εκμέκ θα χρειαστούμε :

Υλικά για 1  ταψί κουζίνας

Για το εκμέκ

450 -5οο γραμμάρια φύλλο κανταΐφι

150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη 

100 γραμμάρια  καρύδια  ψίχα χοντροκομμένα

2 Μόρφατ 

250  γραμμάρια άχνη

Κανέλα για το σερβίρισμα

efkolo-ekmek2

Για την κρέμα

1½ lt φρέσκο γάλα

200 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουτί κουστερ  πάουντερ (120 γραμμαρίων )

20 γραμμάρια  βούτυρο  λιωμένο

Για το σιρόπι

Ξύλο κανέλας

3-4 σταγόνες λεμόνι

400 γραμμάρια  νερό

350 γραμμάρια  ζάχαρη

efkolo-ekmek3

Οδηγίες 

Για το φύλλο κανταΐφι

Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα.

Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στρώνοντάς το αφράτα σε ταψί κουζίνας.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για 30′ περίπου να ροδίσει καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 4′ σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.  Αφαιρούμε την κανέλα.

Περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

efkolo-ekmek4

Για την κρέμα

Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το κουσταρ παουντερ σε κατσαρόλα . 

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη.

Τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Όταν η κρέμα κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της είναι έτοιμη.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Αδειάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.

efkolo-ekmek5

Για την σαντιγί

Χτυπάμε τα Μόρφατ μαζί με την άχνη σε σαντιγί και την στρώνουμε στο γλυκό.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και το καρύδι χοντροκομμένο.

Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.

koustar-powder

*Το Κούσταρ Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ είναι ένα μοναδικό επιδόρπιο-κρέμα από άμυλο αραβοσίτου, για όλη την οικογένεια. Με υπέροχη γεύση βανίλιας, παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, ενώ προσφέρεται κρύο ή ζεστό με το γαρνίρισμα της αρεσκείας σας.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments