Γεμιστά καλαμαράκια πεντανόστιμα! | Aspas_recipes

Γεμιστά καλαμαράκια πεντανόστιμα!

kalamaria-gemista

Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι, πιπεριά κόκκινη και μυρωδικά. Μία διαφορετική εκδοχή για τα θαλασσινά μας, ότι πρέπει για ένα χορταστικό γεύμα κατά την περίοδο της νηστείας.

Δείτε περισσότερες Συνταγές με θαλασσινά 

kalamaria-gemista1

Για τα γεμιστά καλαμαράκια θα χρειαστούμε :

Υλικά για 4 μερίδες 

4 μεγάλα καλαμάρια (1 κιλό)

 3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 4 γεμάτες κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος

 6 γεμάτες κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 150 γρ. άσπρο ρύζι, πλυμένο Καρολίνα 

 3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi 

 αλάτι , πιπέρι

 100 ml ελαιόλαδο

 1 κούπα  κόκκινο κρασί για το μαγείρεμα 250 ml

1 πιπεριά Φλωρίνης κέρατο 

kalamaria-gemista2

Οδηγίες

Βάζουμε στο τηγάνι το μισό από το μετρημένο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.

Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

kalamaria-gemista3

Προσθέτουμε, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, το ρύζι και περίπου 2/3 φλιτζανιού  τσαγιού νερό.

Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε το ρύζι να πιει τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

kalamaria-gemista4

Όταν κρυώσει λίγο, γεμίζουμε τα καλαμαράκια, αλλά όχι μέχρι επάνω, για να έχει χώρο το ρύζι να φουσκώσει και να μη σκάσουν τα καλαμαράκια.

Σφραγίζουμε τα καλαμαράκια μας με οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε σε μια αντικολλητική γάστρα ή ταψί .

kalamaria-gemista5

Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι  τσαγιού κρασί , τις πολτοποιημένες ντομάτες και νερό τόσο, που ίσα να σκεπάζει τα καλαμάρια. Δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται αλάτι το ζουμάκι μας. 

kalamaria-gemista6

Σκεπάζουμε με το καπάκι την γάστρα μας ή καλύπτουμε το ταψάκι μας με  αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 2 ώρες.

kalamaria-gemista7

Ελέγχουμε που και που τα καλαμάρια μας.

Μισή ώρα πριν τα βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε , αναποδογυρίζουμε τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο. 

Όταν είναι έτοιμα τα καλαμάρια αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε . 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

kalamaria-gemista8

Tips

Εγώ  χρησιμοποίησα αντικολλητική γάστρα. Αν ψήσετε τα καλαμάρια σε σκεύος που δεν είναι αντικολλητικό τότε προσέξτε πως αν   σωθούν τα υγρά και χρειαστεί υγρό για να μην κολλήσουν πριν μαγειρευτούν τα καλαμάρια και το ρύζι, τότε θα προσθέσουμε 1 φλιτζάνι κρασιού  ακόμα.

kalamaria-gemista9

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Συνταγή από το περιοδικό Γαστρονόμος

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments