Λαχταριστά, πεντανόσοτιμα cookies με σταγόνες σοκολάτας που γίνονται εθισμός!!!Το καλύτερο απ όλα γίνονται με πολύ απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι και νηστίσιμα.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα
Υλικά για 26 κομμάτια
90 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml νερό
50 γραμμάρια φουντούκια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα στο multi
200 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα χοντροκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις και στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι, την άχνη, τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό για 3-4 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε σταδιακά τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα ,την κουβερτούρα, το μπέικιν και τέλος το αλεύρι.
Όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη σταματάμε το μίξερ.
Με ένα κουτάλι -ιδανικά με το εργαλείου του παγωτού για μπάλες μεσαίου μεγέθους -παίρνουμε κουταλιές ζύμης και τοποθετούμε πάνω στα ταψάκια. (η ζύμη είναι πολύ μαλακή και δεν πλάθεται με τα χέρια.)
Φροντίζουμε να αφήσουμε αρκετή απόσταση μεταξύ των μπισκότων γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
Όταν τα βγάλουμε θα πρέπει να είναι μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και μετά τα απολαμβάνουμε .
0 comments