Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα φανταστικοί !! | Aspas_recipes

Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα φανταστικοί !!

kourampiedes-sokolatas

Πεντανόστιμα κουραμπιεδάκια γεμιστά με σοκολάτα για όσους έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς και δεν θέλουν τους κουραμπιέδες σκέτους. Θα τους λατρέψετε!!!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κουραμπιέδες

kourampiedes-sokolatas1

Για τους  #κουραμπιέδες σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά για 20 κομμάτια 

125 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας

75 ml αραβοσιτέλαιο

2 κουταλιές της σούπας ούζο ή κονιάκ

65 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (1/2 φλιτζάνι )

2 βανίλιες

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

330 - 350 γραμμάρια  αλεύρι

150 γραμμάρια κουβερτούρα

kourampiedes-sokolatas2

Επικάλυψη 

Κουβερτούρα 50 γραμμάρια  κουβερτούρα

Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

ή

250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές σούπας κακάο

kourampiedes-sokolatas3

Οδηγίες

Σπάμε την κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια με ένα σκληρό μαχαίρι και την αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην καεί.

kourampiedes-sokolatas5

Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτοντας το αραβοσιτέλαιο και το ούζο ή το κονιάκ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα χειρός.

Ρίχνουμε την άχνη, τις βανίλιες , το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι .

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη πολύ μαλακή .

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή στρώνουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.

kourampiedes-sokolatas6

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης (ιδανικά 25 γραμμαρίων ) και την πιέζουμε στο χέρι μας να πλατύνει. Κλείνουμε μέσα της ένα κομμάτι κουβερτούρας και της δίνουμε το σχήμα του κουραμπιέ. (ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ζύμη ).

kourampiedes-sokolatas7

Βάζουμε τα κουραμπιεδάκια μας στο ταψί και τα ψήνουμε όχι περισσότερο από 20 λεπτά . Σε δυνατό φούρνο μειώστε την θερμοκρασία 160-170 βαθμούς.

Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

kourampiedes-sokolatas8 kourampiedes-sokolatas9

kourampiedes-sokolatas10

Για την επικάλυψη με την άχνη

Αδειάζουμε σε ένα μπολ την άχνη αφού πρώτα την έχουμε κοσκινίσει.

Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Βουτάμε ένα - ένα τους κουραμπιέδες στο μπολ έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και η άχνη να πάει παντού.

kourampiedes-sokolatas11

Με την κουβερτούρα

Λιώνουμε 50 γρ κουβερτούρας σε μπαιν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων .

Ακουμπάμε το πάνω μέρος του κουραμπιέ  στην λιωμένη σοκολάτα, πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι και τοποθετούμε στο ταψί.

Κάνουμε το ίδιο για όλους τους κουραμπιέδες.

Διατηρούνται σε καλά κλειστό μεταλλικό σκεύος  για πολλές ημέρες.

kourampiedes-sokolatas12

Ενναλακτικά

Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετείστε  μικρές κουταλίτσες μερέντας -περίπου 20- και βάλτε τις στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. Όταν έχετε έτοιμη την ζύμη αντί κουβερτούρας βάλτε την μερέντα προσέχοντας να κλείσετε καλά την ζύμη για να μην σας χυθεί η μερέντα κατά το ψήσιμο .

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

kourampiedes-sokolatas13

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες 

και  Συνταγές σπιτικές για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments