Τι είναι το Λιμοντσέλο? Είναι ένα ιταλικό ποτό, αρωματισμένο με λεμόνια που συνήθως σερβίρεται ως χωνευτικό (ποτό μετά το δείπνο). Αποθηκεύεται στην κατάψυξη και σερβίρεται παγωμένο σε παγωμένα ποτήρια. Είναι σχετικά απλό να γίνει στο σπίτι.
Χρειαζόμαστε :
Φλούδες λεμονιού, αλκοόλ και γυάλινο βάζο
Πλένουμε καλά, τρίβουμε στεγνώνουμε τα λεμόνια μας (κατά προτίμηση βιολογικά ) πριν τα αφαιρέσουμε από τη φλούδα τους. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αφαιρέσει το λευκό μέρος του λεμονιού, για να μην είναι πικρό limoncello μας.
Στη συνέχεια ,ρίχνουμε τις φλούδες λεμονιού στο αλκοόλ. Ο χρόνος έγχυσης μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από 6 έως 40 ημέρες (ή ακόμα περισσότερο) σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.
Δείτε ακόμα limoncello -Λικέρ λεμόνι
Υλικά
14 μικρά λεμόνια (μόνο τις φλούδες του) 100 γραμμάρια
500 ml ρακή ή τσίπουρο ή γράπα
500 ml γάλα
500 γραμμάρια ζάχαρη
Οδηγίες
Πλενουμε καλά τα λεμόνια (κατά προτίμηση βιολογικά).
Με τη χρήση ενός αποφλοιωτή λαχανικών ή πατάτας, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού (αποφύγετε το λευκό μέρος καθώς αυτό θα κάνει το limoncello σας πικρό).
Τοποθετούμε τις φλούδες λεμονιού σε ένα βάζο.
Προσθέτουμε το αλκοόλ, κλείνουμε καλά και αφήνουμε το για τουλάχιστον 6 ημέρες ή έως και 40 ημέρες σε δροσερό σκοτεινό μέρος. Κουνάμε το βάζο δύο φορές την ημέρα. (Εγώ άφησα το βάζο μου 12 μέρες ).
Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού (θα πρέπει να είναι ένα ανοιχτό χρώμα - το αλκοόλ από την άλλη πλευρά πρέπει να είναι ένα λαμπερό κίτρινο).
Σουρώνουμε το αλκοόλ με ένα τουλπάνι ή διπλό τούλι ή σε φίλτρο γαλλικού καφέ σε ένα καθαρό μπουκάλι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη .
Ανακατεύουμε συχνά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το προσθέσουμε στο αλκοόλ.
Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος-σιρόπι στο μπουκάλι με το αλκοόλ.
Βάζουμε στο ψυγείο ή παγώνουμε μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Σημειώσεις
Όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος έγχυσης, (ο χρόνος που μένει το αλκοόλ με τις φλούδες λεμονιού )τόσο καλύτερο θα είναι το τελικό προϊόν. Ελάχιστα, η έγχυση πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 ημέρες.
Μπορεί να ψυχθεί στο ψυγείο για έως και 1 μήνα ή να καταψυχθεί για έως και 6 μήνες.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments