Εύκολο κέικ γιαουρτιού με καρύδια και κανέλα! | Aspas_recipes

Εύκολο κέικ γιαουρτιού με καρύδια και κανέλα!

 keik-giaourtiou-me-karydia1

Συνταγές για Κέικ θα βρεις πολλές . Είναι κάποια κέικ όμως που είναι τόσο νόστιμα και γευστικά που απολαμβάνεις πραγματικά την κάθε μπουκιά!  ! Αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο, τόσο αφράτο και με τόσα αρώματα που θα εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ. 

Το μείγμα επικάλυψης και η γέμιση που έχει αυτό το κέικ είναι ένα μείγμα  από καστανή ζάχαρη,  λευκή ζάχαρη , καρύδια και τριμμένη κανέλα.

Για το πεντανόστιμο αυτό κέικ  χρειαζόμαστε γιαούρτι. Η προτίμησή μου είναι να χρησιμοποιώ πλήρες  γιαούρτι  καθώς μου αρέσει η παχιά υφή του και η πλούσια  γεύση του. Ωστόσο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών . Απλά στραγγίστε το για να αφαιρέσετε τυχόν νερό που μπορεί να υπάρχει πριν το προσθέσετε στο μείγμα.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

keik-giaourtiou-me-karydia2

Για το κραμπλ

1 1/4 φλιτζάνι (125 γραμμάρια)  καρύδια

1/4 φλιτζανιού (50 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη

2 1/2 κ. σούπας  (35 γραμμάρια) ζάχαρη άσπρη 

3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

keik-giaourtiou-me-karydia3

Για το κέικ :

1 1/2 φλιτζάνι (195 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού (4 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 γραμμάρια) σόδα ψησίματος

2 μεγάλα αυγά  σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι (120 ml/γραμμάρια) λάδι ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο 

3/4 φλιτζανιού (180 ml/γραμμάρια) πλήρες γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

2 βανίλιες

2/3 φλιτζάνι (135 γραμμάρια) ζάχαρη

 (Μετράμε όλα τα υλικά μας  με φλιτζάνι χωρητικότητας 220 ml /γραμμαρίων )

keik-giaourtiou-me-karydia5

Οδηγίες

Για το κράμπλ

Τοποθετούμε τα καρύδια την ζάχαρη και την κανέλα στο μουλτι και τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί .

keik-giaourtiou-me-karydia6

Για το κέικ γιαουρτιού: 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς C  και τοποθετούμε τη σχάρα  στο κέντρο του φούρνου. Βουτυροαλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ .

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα  και το αλάτι.

keik-giaourtiou-me-karydia7

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά. Στη συνέχεια, χτυπάμε το λάδι, το γιαούρτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε  τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα ξηρού αλευριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

keik-giaourtiou-me-karydia8

Βάζουμε το μισό μείγμα του κέικ  στην φόρμα μας.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε  το 1/2  μείγμα  πάνω από το κέικ. Πιέστε απαλά με ένα κουτάλι το κραμπλ πάνω στο μείγμα του κέικ για να κολλήσει.

keik-giaourtiou-me-karydia9

Στη συνέχεια, από πάνω από το κραμπλ βάζουμε το   υπόλοιπο μείγμα κέικ, στρώνοντας το καλά  πάλι με μια σπάτουλα  ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Crumb Topping και πιέζουμε απαλά το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-50λεπτά  ανάλογα τον φούρνο μας ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. 

keik-giaourtiou-me-karydia10 keik-giaourtiou-me-karydia11

Αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει. Σερβίρετε ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και κρύο. 

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

keik-giaourtiou-me-karydia12


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες  

και  Συνταγές σπιτικές  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments