Εύκολο γλυκό γιαουρτιού! | Aspas_recipes

Εύκολο γλυκό γιαουρτιού!

 efkolo-glyko-me-giaoyrti

 Εάν έχετε  γιαούρτι φτιάξτε αυτό το σούπερ κρεμώδες γλυκό.

Ελαφρύ γλυκάκι με ξινόγλυκη γεύση!

Δείτε και άλλες  Συνταγές με γιαούρτι 


efkolo-glyko-giaourtiou2

Για το #εύκολο #γλυκό #γιαουρτιού θα χρειαστούμε:

Υλικά για τη ζύμη: 

2 κρόκους 

80 γρ βούτυρο 

70 γρ ζάχαρης 

Ξύσμα λεμονιού 

200 γρ αλεύρι 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 

Υλικά για την κρέμα: 

2 ασπράδια αυγών 

80 γρ  ζάχαρη  

400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2 %

3 κουταλιές αλεύρι

glyko-giaourtiou3

Οδηγίες

Για την ζύμη 

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά  και την ζάχαρη και ανακατευτούμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού .το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.

efkolo-glyko-me-giaoyrti4

Αναμιγνύουμε το μπεικιν με το αλεύρι , το κοσκινίζουμε και το προσθέτουμε στην ζύμη ζυμώνοντας όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και τυλίγουμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά σε μεμβράνη τοποθετώντας στο ψυγείο για 30 λεπτά.

efkolo-glyko-me-giaoyrti5

Για την κρέμα

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα.

glyko-me-giaoyrti6

Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ακόμα λίγο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Βγάζουμε τα κομμάτια ζύμης από το ψυγείο και τα ξετυλίγουμε από την μεμβράνη.

Βουτυροαλευρώνουμε  ή στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20 χ 20 .

glyko-me-giaourti7

Τρίβουμε με τον τρίφτη - ρεντε το ένα κομμάτι ζύμης και στρώνουμε ομοιόμορφα για να καλύψουμε όλη την βάση.

Από πάνω ρίχνουμε όλη την κρέμα.

Τρίβουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης και στρώνουμε τα τρίμματα πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα.

glyko-giaourtiou8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά 

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

glyko-me-giaoyrti9

efkolo-glyko-me-giaoyrti10

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments