Εάν έχετε γιαούρτι φτιάξτε αυτό το σούπερ κρεμώδες γλυκό.
Ελαφρύ γλυκάκι με ξινόγλυκη γεύση!
Υλικά για τη ζύμη:
2 κρόκους
80 γρ βούτυρο
70 γρ ζάχαρης
Ξύσμα λεμονιού
200 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα:
2 ασπράδια αυγών
80 γρ ζάχαρη
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2 %
3 κουταλιές αλεύρι
Οδηγίες
Για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατευτούμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού .το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Αναμιγνύουμε το μπεικιν με το αλεύρι , το κοσκινίζουμε και το προσθέτουμε στην ζύμη ζυμώνοντας όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και τυλίγουμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά σε μεμβράνη τοποθετώντας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για την κρέμα
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ακόμα λίγο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο
Βγάζουμε τα κομμάτια ζύμης από το ψυγείο και τα ξετυλίγουμε από την μεμβράνη.
Βουτυροαλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20 χ 20 .
Τρίβουμε με τον τρίφτη - ρεντε το ένα κομμάτι ζύμης και στρώνουμε ομοιόμορφα για να καλύψουμε όλη την βάση.
Από πάνω ρίχνουμε όλη την κρέμα.
Τρίβουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης και στρώνουμε τα τρίμματα πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments