Λουκανικοπιτάκια-κουνελάκια φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά μας και εισπράττουμε χαμόγελα και ενθουσιασμό! Αφράτα και την επόμενη μέρα.
Δείτε ακόμα Πασχαλινά λαγουδάκια - ψωμάκια
Υλικά για 15 κουνελάκια
150 ml χλιαρό γάλα
100 γρ γιαούρτι
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι
50 γρ βούτυρο λιωμένο (ελαιόλαδο έβαλα εγώ)
1 φρέσκια μαγια 25 γρ ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κ. γλυκού ζάχαρη
λουκάνικα κοκτέιλ
1 ασπράδι χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
Κόκκοι πιπεριού για μάτια και στόμα ή μπαχάρι
Οδηγίες
Σε ένα μπόλ βάζουμε 1 νωπή μαγιά (25 γρ ) η ξηρή ανακατεμένη με 30 ml από το χλιαρό γάλα μαζί με 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι και 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
(Εγώ άφησα για 15 λεπτά στην άκρη σκεπασμένο το μπολ με μεμβράνη .)
Στη μαγιά με το γάλα και την ζάχαρη, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το γιαούρτι το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και με μια πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε σε 15 μπαλάκια.
Κάνουμε το κάθε ένα κορδόνι και κλείνουμε σε φιόγκο.
Βάζουμε το λουκάνικο ανάμεσα στα δαχτυλίδια.
Με ένα ξυλάκι φτιάχνουμε τα μάτια και το στόμα και βάζουμε κόκκους πιπεριού ή μπαχάρι.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν
Αλείφουμε με ασπράδι και ψήνουμε στους 170 C για 20 λεπτά
Αυτή η ζύμη φτιάχνει πολύ αφράτα ψωμάκια και τέλεια ζύμη για πίτσα και πεϊνιρλί .
Παρατηρήσεις
1) Εγώ επειδή είχα πιο μικρά λουκάνικα δεν μπορούσαν να στηριχτούν στα δαχτυλίδια έτσι έκλεισα την ζύμη γύρω-γύρω.
2) Σε κάποια κουνελάκια άνοιξα στην παλάμη μου το στρογγυλό ζυμαράκι έβαλα τυρί και λουκανικάκι και τα έκλεισα σαν πουγκάκι. Τοποθέτησα δυο αυτάκια από ζυμάρι και έτοιμα .
Συνταγή του jimdiasrecipes .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments