Σιροπιαστό γλυκό με κρέμα και καραμέλα! | Aspas_recipes

Σιροπιαστό γλυκό με κρέμα και καραμέλα!

efkolo-glyko-psygeioy

Ανάλαφρο και αέρινο σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με επικάλυψη καραμέλας! Κάθε μπουκιά και απόλαυση , κάθε δαγκωνιά και αναστεναγμός.

Δείτε ακόμα   Σιροπιαστά γλυκά 

Για το παντεσπάνι σιμιγδαλιού (Μέγεθος μεσαίου πυρέξ 31 χ 21 )

2 αβγά

75 γραμμάρια ζάχαρη

75 ml γάλα

50 ml λαδιού

150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

2 κ.γ μπείκιν

1 βανίλια

glyko-me-krema-kai-karamela

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη 

2 ποτήρια νερό 

1/2 λεμόνι 

(Αν δεν θέλετε να κάνετε σιρόπι σιροπιάστε καλά την βάση με 2 φλιτζάνια γάλα+ 200 γραμμάρια ζάχαρη  )ή παραπάνω ζάχαρη αν το θέλετε πιο γλυκό 

efkolo-siropiasto-glyko

Για την άσπρη κρέμα

100 γρ.  βούτυρο 

120 γρ. Αλεύρι 

1 λίτρο γάλα

100  γρ. ζάχαρη 

1 βανίλια

glyko-me-karamela-kai-krema

Για την επικάλυψη καραμέλας

100 ml νερό 

20 γραμμάρια αμύλου καλαμποκιού

100 γραμμάρια ζάχαρης

100 ml ζεστό νερό

Για την  διακόσμηση -ξύσμα σοκολάτας

efkolo-glyko-me-karamela

Οδηγίες

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν . Προθέτω το λάδι ,μπέικιν, βανίλια και γάλα, ανακατεύω. Προθέτω το σιμιγδάλι με σπάτουλα σταδιακά  μέχρι να ενσωματωθεί όλο το σιμιγδάλι στο μείγμα μας.  Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το παντεσπάνι μας .

Αφήνω λίγο να κρυώσει το παντεσπάνι και το σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι.

siropiasto-glyko-me-krema-kai-karamela

Ετοιμάζω την άσπρη κρέμα (τεχνική σαν να κάνουμε μπεσαμέλ )

Σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο ,ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω.

Προθέτω το γάλα και ανακατεύω πολύ καλά και με γρήγορες κινήσεις για να ξεσβολιάσει το μείγμα. Προθέτω την ζάχαρη και την βανίλια. Δεν απομακρύνομαι από την κατσαρόλα γιατί θα μας κολλήσει .Ανακατεύω συνεχώς και γρήγορα. Μόλις πήξει η κρέμα μας είναι έτοιμη. 

ftiaxnoyme-thn-krema

Αν έχουν μείνει σβολάκια στην κρέμα μην ανησυχείτε απλά σουρώστε την με ένα σουρωτήρι. 

Σκεπάζω την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη (για να μην κάνει κρούστα )και αφήνω στην άκρη για μισή ωρίτσα.

Ανακατέψτε καλά την κρέμα με  σύρμα ή μιξερ να αφρατέψει και τοποθετείστε πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι.

karamela

Για την επικάλυψη καραμέλας

Βάζουμε τα 100 γραμμάρια ζάχαρης να λιώσουν σε αντικολλητικό τηγάνι. Δεν ανακατεύουμε, κουνάμε πέρα δώθε το τηγάνι. Προσθέτουμε τα 100 ml νερό και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα με την ζάχαρη

Μπορεί να σας κρυσταλλώσει το μείγμα. μην το φοβηθείτε . Ανακατέψτε καλά με σπάτουλα να διαλυθεί η ζάχαρη μέχρι το νερό και ζάχαρη γίνουν ένα μείγμα. 

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε 20 γρ κορν -φλαουρ ή νισεστέ και τα 100 ml νερό . Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί εντελώς το κορν φλαουρ. 

Προσθέτουμε μετά το νερό +κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Σε λίγα λεπτά το μείγμα θα κάνει φουσκάλες και θα πήξει. 

Απλώνουμε προσεκτικά την καραμέλα πάνω στην κρέμα  να πάει παντού.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 

Καλή επιτυχία !!!!

glyko-me-krema-kai-karamela-siropiasto

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments