Πεντανοστιμο γλυκάκι με ελαφρώς σιροπιασμένα σαβουγιαρ ,γλυκό που λιώνει στο στόμα.
Υλικά:
20 μπισκότα σαβουαγιάρ
Για το σιρόπι:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
Για την κρέμα:
- 1 morfat creamy
- 1 ζαχαρούχο
- 1 συσκευασία μικρή τυρί κρέμα
- 1 βανίλια
Για την κρέμα ανανά:
- Μισό λίτρο χυμό ανανά
- 40 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια ( για βράσιμο )
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
ακόμα: κονσέρβα ανανά
Οδηγίες:
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, το αφήνουμε να χλιαρύνει.
- Βάζουμε τα σαβουαγιάρ σ' ένα πυρέξ και μ' ένα κουτάλι τα σιροπιάζουμε ελαφρά.
- Χτυπάμε στο μίξερ το morfat να αφρατέψει 3'- 4' και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα μας. Την βάζουμε πάνω από τα σαβαγιάρ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
- Μόλις σφίξει ξεκινάμε την κρέμα ανανά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Την αφήνουμε στην άκρη, στραγγίζουμε την κονσέρβα ανανά, κόβουμε σε κομματάκια τον ανανά και τον βάζουμε πάνω από την λευκή κρέμα και τέλος περιχύνουμε με την κρέμα ανανά να πάει παντού.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments