Λαζάνια με σπανάκι και κατίκι από την Χρύσσα | Aspas_recipes

Λαζάνια με σπανάκι και κατίκι από την Χρύσσα

lazania-me-katiki-kai-spanaki

Νόστιμο φαγητό με πολλά θρεπτικά συστατικά με υπέροχους συνδυασμούς γεύσεων.

Υλικά
  • 15 φύλλα λαζάνια (δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες λεπτές
  • 4- 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 1 ζωμό λαχανικών λιωμένο σε 400 ml νερό 
  • 400γρ. σπανάκι φρέσκο κομμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί κατίκι
  • 250 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
lazania-me-katiki-kai-spanaki

Οδηγίες
  • Προθερμαίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (6-8), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά.
  •  
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4 – 5 λεπτά. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας ι και μετά την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό. 
 lazania-me-katiki-kai-spanaki
  • Με το που πάρει μια βράση προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να απορροφηθεί μέσα στη σάλτσα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα.
 lazania-me-katiki-kai-spanaki
  • Σε ένα μεσαίο πυρέξ ξεκινάμε απλώνοντας μια λεπτή στρώση γέμισης και στη συνέχεια διάσπαρτα κατίκι. Συνεχίζουμε με μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αυτή τη φορά προσθέτοντας μοτσαρέλα αντί για κατίκι (εναλλάξ). 
 lazania-me-katiki-kai-spanaki
  • Συνεχίζουμε μέχρι οι τελευταίες δύο στρώσεις να είναι γέμισης και μοτσαρέλας (θέλουμε 4 – 5 στρώσεις). Εγώ έβαλα και στο τέλος κατίκι. Μην σας φοβίσουν τα υγρά, χρειάζονται για τα λαζάνια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 35 – 40 λεπτά
 lazania-me-katiki-kai-spanaki
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
 
 Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή (φώτο +εκτέλεση) την chrissa mellidou μέλος της ομάδας μας στο fb.
 
 
 
 
 
 

0 comments