Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι λουκούμι.

Μοσχαράκι-κοκκινιστό

Και το κρέας γίνεται λουκούμι!!!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι σε κομματάκια
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • 1 σακουλάκι κριθαράκι
Μοσχαράκι-κοκκινιστό1

Οδηγίες

  • Τσιγαρίζουμε το κρέας να θωρακιστεί και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε για μια ώρα στην κατσαρόλα. 
  • Στην χύτρα θέλει κάνα 20λεπτο.
    Σε ένα πυρέξ, ή ατομικά πυρεξάκια ή ταψί, βάζετε το κριθαράκι και τον ζωμό του κρέατος και το κρέας. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
    Ψήνεται στον φούρνο για μισή ώρα. Έχει ακόμα λίγα υγρά αλλά θα το βγάλετε από τον φούρνο να πιει τα υπόλοιπα υγρά. 

 Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

 

 

 

0 comments