Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού σύκο ! Ρετσέλι το έλεγαν οι γιαγιάδες μας για να αξιοποιήσουν τα ώριμα σύκα που μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν πάρα πολλά.
Υλικά για
- 25 σύκα γερά
- 1 κιλό ζαχαρη
- 1 βανίλια
- 4 γαρυφαλάκια
- 2 ποτήρια νερό
- το χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
- Διαλέγουμε 25 σύκα γερά και όχι πολύ ώριμα.
- Τα πλένουμε καλά και τα τρυπάμε σε 3-4 μεριές με το πιρούνι. (Τα σύκα να ειναι με το κοτσανάκι τους).
- Βάζουμε σε πλατεία κατσαρολα .Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά κουνώντας τη κατσαρόλα και ξαφρίζουμε.
- Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments