Παστέλι με μέλι! 2 υπέροχες συνταγές!

pasteli

 Νόστιμα και υγιεινά τα παστελάκια μας αφού φτιάχνονται με μέλι! Συνταγή για μικρούς και για μεγάλους!

Συνταγή πρώτη
Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι λευκό σουσάμι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
pasteli1

 Οδηγίες

  •  Ξεκινήστε αλείφοντας δύο μεγάλα φύλλα λαδόχαρτο με λίγο φυτικό λάδι. Τοποθετήστε ένα σε ένα αναποδογυρισμένο  ταψί .

    Βάλτε το σουσάμι  σε ένα  τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Καβουρντίστε το για λίγα λεπτά.  Αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

    Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη  και το μέλι, στη συνέχεια, τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά να λιώσει και να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις \φτάσει σε ένα  στάδιο φυσαλίδων αφήστε για 2 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το σουσάμι. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα σε ένα από τα λαδόχαρτα. Αυτό είναι το πιο «δύσκολο» τμήμα: τα πάντα πρέπει να γίνουν  αρκετά γρήγορα, πριν σκληρύνει η καραμέλα. Καλύψτε με το άλλο φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, απαλά ισοπεδώστε το μείγμα στο επιθυμητό πάχος. Όπως μπορείτε να δείτε, μου αρέσει το δικό μου να είναι σχετικά λεπτό.

    Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε. Αφαιρέστε  προσεκτικά τα χαρτιά . Χρησιμοποιώντας ένα λαδωμένο μαχαίρι κόψτε το ζαχαρωμένο «φύλλο», ενώ είναι ακόμα ζεστό. 
 πηγή από εδώ prairiesonpetals
 

 
 
 Συνταγή δεύτερη
Υλικά

  • 4 φλιτζάνια / 500 γραμμάρια σουσάμι
  • 8 κουταλιές της σούπας / 250 γραμμάρια μέλι
  • 1 φλιτζάνι / 250 γραμμάρια ζάχαρη 
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C . Βάλτε  το σουσάμι σε μια λαδόκολλα  και ψήστε το  στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζάχαρης, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του μείγματος δεν υπερβαίνει τα 250 C . Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε  το ψημένο σουσάμι. 
 
 Βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα με το ηλιέλαιο και τοποθετείστε  το μείγμα επάνω σε αυτό. Χρησιμοποιώντας  ένα λαδωμένο πλάστη το περνάμε από πάνω για να απλώσει. Κόψτε μικρά κομμάτια  από το μείγμα και βάλτε σε μια σχάρα  για να κρυώσουν.
 
 Τυλίξτε τα παστελάκια  χωριστά σε πλαστικό περιτύλιγμα. Θα κρατήσουν  για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μεταλλικό δοχείο.
 
 πηγή από εδώ eatingclubvancouver.com
 
 
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 
 
 
 
 

0 comments