Κορμός με κέικ ή Παγωτό κορμός!

kormos-me-keik

Εύκολο και πολύ γρήγορο ρόλο  όχι με παντεσπάνι άλλα με θρυμματισμένο κέικ που περίσσεψε! Μπορείτε να το φτιάξετε και να το καταψύξετε! Έτσι έχετε ένα παγωτό κορμό!

Υλικά

4 1/2 – 5 φλιτζάνια θρυμματισμένο κέικ

2 κουταλιές σούπας  κακάο σε σκόνη

3 κουταλιές σούπας  ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

1 τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

Σχεδόν ένα φλιτζάνι γάλα (180 ml.)


 Δείτε συνταγή για το κέικ σοκολάτας 


Για τη γέμιση

1 πακέτο σαντιγί κακάο σε σκόνη

γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για την επικάλυψη

100 γραμμάρια κουβερτούρα

75 γραμμάρια  γάλα

ακόμα
λίγο ινδοκάρυδο

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα και το ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε βάλει την τεμαχισμένη κουβερτούρα.  Ανακατεύουμε πολύ καλά. Έτοιμη η σάλτσα σοκολάτας.

Για το ρολό κέικ

Οδηγίες

Βάζουμε το θρυμματισμένο κέικ σε ένα βαθύ μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο με τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την κανέλα σε σκόνη.

Προσθέτουμε το γάλα αργά και ζυμώνουμε καλά.

Ελέγξτε το μείγμα παίρνοντας ένα μικρό κομμάτι από αυτό και κυλήστε το στην παλάμη σας.
Αν είναι συμπαγές  το κομμάτι στην παλάμη σας, τότε το μείγμα είναι εντάξει.

kormos-me-keik1

Απλώστε ένα κομμάτι  μεμβράνης   τοποθετήστε το μείγμα και από πάνω βάλτε ακόμα ένα κομμάτι μεμβράνη και ανοίξτε σε φύλλο με τον πλάστη.
 

kormos-me-keik2

Ετοιμάστε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη σαντιγί σε σκόνη και το γάλα μέχρι να αφρατέψει.

kormos-me-keik3

Αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα στο κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από το κέικ. Τυλίγουμε το κέικ  με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Στη συνέχεια  βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και ρίξτε την σάλτσα σοκολάτας .

kormos-me-keik4

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κέικ στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν χρειαστεί, βγάλτε το από την κατάψυξη 2 ώρες πριν το σερβίρισμα ή απολαύστε το παγωμένο σαν κορμό παγωτό!

 πηγή recipesmaking.com

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram




0 comments