Πρασόπιτα με τραγανό φύλλο!

prasopita-me-tragano-fyllo

Εύκολη νόστιμη πίτα με τραγάνα φύλλα σαν σφολιάτα

υλικά
5 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
2 ποτήρια νερό (χλιαρό)

για την γέμιση
1 κιλό πράσα
λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες
Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα πράσα  μικρά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το λάδι και τηγανίζουμε. Πασπαλίζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σουρώνουμε τα περιττά  λάδια .

Στη συνέχεια, ετοιμάστε τη ζύμη.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Τοποθετήστε ένα πανί από πάνω του και αφήστε το να ξεκουραστεί  για 5-10 λεπτά.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και αυτά τα κομμάτια σε 15 κομμάτια το καθένα, έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 30 κομμάτια.

zymh-gia-pita

Ανοίγουμε τα πρώτα 15 κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με λάδι και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο . 
Κάνουμε το ίδιο με τα άλλα 15 κομμάτια.

prasopita-vima-vima

Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο . Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φύλλο.
Το βάζουμε στο ταψί  και πασπαλίζουμε με λάδι. Βάλε τη γέμιση και τοποθετούμε τη δεύτερη ζύμη από πάνω και την τραβάμε και με τα χέρια.

prasopita-me-spitiko-fyllo

Πασπαλίζουμε με λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα .



πηγή turkischegerichte.com



0 comments