Ψωμάκια γιαουρτιού πεντανόστιμα και αφράτα | Aspas_recipes

Ψωμάκια γιαουρτιού πεντανόστιμα και αφράτα

psomakia-giaourtiou

 Ολόφρεσκα ψωμάκια γιαουρτιού, μόλις έχουν βγει από το φούρνο.


Υλικά συνταγής:
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι λάδι
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι
3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας μαγιά (ξερή)
αλεύρι όσο πάρει

Από πάνω
κρόκο αυγού
σουσάμι


Εκτέλεση συνταγής:
– Βάζουμε σε μία λεκάνη τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου τρία τέταρτα.

– Παίρνουμε ζύμη μεγέθους καρυδιού και τοποθετούμε σε ταψί αφού έχουμε στρώσει λαδόχαρτο. Αφού γεμίσουμε το ταψί αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν , περίπου μία ώρα.

– Ψήνουμε στους 175 βαθμούς.

– Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για περίπου 15 λεπτά.


Καλή επιτυχία!!!


 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


 

0 comments