Oreo-κεκάκια !


 
Υλικά
2 1/3 φλιτζάνια  αλεύρι
1 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 
2 φλιτζάνια  ζάχαρη 
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 
1 1/2 φλιτζάνια ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου




Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175’ .Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Βαθμιαία προσθέστε τη  ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.  Βάζουμε την βανίλια. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.




Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέστε το μείγμα αλευριού σε τρεις, δόσεις εναλλάσσοντας με το ξινόγαλα  και ξανά το ίδιο.

Τοποθετείστε το μείγμα στις φάρμες.  Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ  να βγαίνει  καθαρή 19 με 24 λεπτά. Μεταφέρετε τα κέικ σε σχάρα  και αφήστε την να κρυώσει για 15 λεπτά. Αφήστε τα cupcakes  να κρυώσουν εντελώς  πριν το γέμισμα και το πάγωμα.
 


frosting/Επικάλυψη  

1 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές. ζάχαρη άχνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1/2 φλιτζάνι τρίμματα  μπισκότο Oreo ( η το παραλείπεται και χρησιμοποιείται μόνο το Oreo στην κορυφή του κέικ) 

Χτυπήστε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σφίξουν βάλτε και τα τρίμματa
Βάλτε 1/2 του μείγματος σε ένα κορνέ με μύτη και γεμίστε τα cupcakes με το άλλο 1/2 του μείγματος  και  βάλτε στην κορυφή από ½ oreo.

TIPS
Aν δεν έχουμε ξινόγαλο σπίτι μας τότε βάζουμε  σε  ένα ποτήρι φρέσκο γάλα με 2  -3 κ.γ χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σταθεί  για λίγο έχουμε έτσι το ξινόγαλο που χρειαζόμαστε.

 Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

0 comments