Focaccia με τυριά και αλλαντικά! | Aspas_recipes

Focaccia με τυριά και αλλαντικά!

focaccia-syntagi-zymi
 
Πεντανόστιμη ζύμη φοκάτσιας γεμιστή με τυριά και αλλαντικά! Πεντανόστιμο κολατσιό για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε την .


 
focacia-gemisti


Υλικά

500 γρ  αλεύρι

250 ml νερό

2 κουταλιές ελαιόλαδο (συν άλλο λάδι για το άλειμμα)

1 φακελάκι  ξηρή μαγιά (7g)

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

200 γρ. ζαμπόν

300 γρ. κίτρινο τυρί


focaccia-syntagi

Οδηγίες

Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε προσθέστε το νερό και το λάδι .

Τέλος προσθέστε το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να έχουμε μια αφράτη  ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ,  καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα  και αφήστε την να ανέβει για 2 ώρες .
Βάλτε σε  αλευρωμένη επιφάνεια  χωρίστε τη στη μέση και ανοίξτε δύο φύλλα .

zymh-focaccia

Τοποθετείστε το ένα φύλλο σε  ταψί με διάμετρο 26 cm. Καλύψτε  με τα τυριά και αλλαντικά. Βάλτε και το δεύτερο φύλλο από πάνω και κλείστε καλά τις άκρες της πίτας σχηματίζοντας ένα στεφάνι.

facaccia-me-allantikaefkoli-focaccia

Αλείψτε την πίτα  με λίγο ελαιόλαδο και μετά τρυπήστε την επιφάνεια με τα δόντια ενός πιρουνιού. Αφήστε την πίτα να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.
Σας συμβουλεύω να το αφήσετε να κρυώσει περίπου δέκα λεπτά πριν το κόψετε.


focaccia-family

focaccia-afrati

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



Φωτογραφία συνταγής από την Μανετάκη Χριστίνα


0 comments