Μπισκότα σαμπλέ !

mpiskota-sample

Πεντανόστιμα βουτυράτα μπισκοτάκια σε σχήμα σπείρας , τα λεγόμενα Σαμπλέ μπισκοτάκια .
Γίνονται εύκολα καισε λίγη ώρα έχετε τα δικά σας σπιτικά μπισκοτάκια , έτοιμα να τα απολαύσετε.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μπισκότα

mpiskota-sample1

Για τα Mπισκοτάκια Σαμπλέ θα χρειαστούμε :

Υλικά  46 μπισκοτάκια 

250 γραμμάρια βούτυρο ή Βιτάμ λιωμένο και ζεστό

200 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά μεσαία

600 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου

2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν

3 βανιλίνες ή βανίλιες στικάκια

30 γραμμάρια κακάο πικρό

mpiskota-sample


Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τις βανίλιες  με το σύρμα 1-2  λεπτά , προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπώντας λίγο ακόμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μεγάλο και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν  ζυμώνοντας με τα χέρια.

mpiskota-sample3

Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση (σε 2 ίσα μέρη - περίπου 500 -550 γραμμάρια κάθε κομμάτι )
και στην μισή ζύμη προσθέτουμε και ζυμώνουμε το κοσκινισμένο κακάο.

Κάθε ζύμη την χωρίζουμε επίσης σε 2 μέρη. Έχουμε τώρα 2 κομμάτια λευκής ζύμης και 2 κομμάτια σοκολατένιας ζύμης .(4 κομμάτια)

Ανοίγω με πλάστη πάνω σε λαδόκολλα την κάθε λευκή ζύμη και σε μια άλλη λαδόκολλα την κάθε  σοκολατένια ζύμη .  


mpiskota-sample4

Τοποθετώ πάνω στην σοκολατένια ζύμη την λευκή ζύμη  με προσοχή να κολλήσει καλά. 

Τοποθετώ λαδόκολλα πάνω από τις δύο ζύμες και πατάω την ζύμη μου με τον πλάστη ξανά να ενωθούν οι 2 ζύμες και να ανοίξει σε λεπτό φύλλο η ζύμη ακόμα περισσότερο.

Τυλίγω με την βοήθεια της λαδόκολλας  σε σφιχτό ρολό ,κλείνω τις άκρες σαν καραμέλα , ρολάρω μερικές φορές πάνω στον πάγκο μας  
και  βάζω στο ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Μπορείτε να βάλετε πάνω στην άσπρη ζύμη την σοκολατένια και να τυλίξετε τις δυο ζύμες σε ρολό.

mpiskota-sample5 mpiskota-sample6
 
Κόβω σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού ,τοποθετώντας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  .

mpiskota-sample7

mpiskota-sample8

mpiskota-sample10

mpiskota-sample11

Ψήνω στους  180 βαθμούς αντιστάσεις για  15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο . Δεν χρειάζεται να ροδοκοκκινίσουν πολύ. Απλά και πεντανόστιμα!

mpiskota-sample12

mpiskota-sample13

Συμβουλές 

Μπορείτε να κάνετε την μισή δόση για τα μπισκοτάκια αυτά βάζοντας ακριβώς τα μισά υλικά.

Μην κόψετε σε χοντρά τα μπισκότα καθώς φουσκώνουν στον φούρνο.


Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

mpiskota-sample14

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες

για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments