Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε !!
Δείτε περισσότερες Συνταγές για τυρόψωμα
Υλικά για 2 ταψάκια 24 εκατοστών
370 γραμμάρια γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κουταλιές σούπας κoφτές ζάχαρη
140 γραμμάτια αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά αλάτι
820 - 850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
300- 500 γραμμάρια φέτα
Ακόμα
1 κρόκο αυγού με λίγες σταγόνες νερό για την επάλειψη
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το λάδι ,τα αυγά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια
εύπλαστη ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρώς το μπολ μας ,βάζουμε το ζυμάρι μας , σκεπάζουμε με καπάκι ή με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1.5 ώρα
περίπου να φουσκώσει.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μεγάλο φύλλο 1 .εκ. πάχος και κόβουμε με ένα ποτηράκι στρογγυλά φύλλα. Γεμίζουμε με την θρυμματισμένη φέτα ,κλείνουμε μισοφέγγαρο (δεν πατάμε πολύ τις άκρες) και πιάνουμε τις δύο γωνίες και τις ενώνουμε.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μεγάλο φύλλο 1 .εκ. πάχος και κόβουμε με ένα ποτηράκι στρογγυλά φύλλα. Γεμίζουμε με την θρυμματισμένη φέτα ,κλείνουμε μισοφέγγαρο (δεν πατάμε πολύ τις άκρες) και πιάνουμε τις δύο γωνίες και τις ενώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ρoδίσει περίπου 30-45 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
0 comments