Χρειάζονται μπισκότα , κρέμα και αν θέλουμε σοκολάτα. Τι πιο απλό για ένα τόσο εντυπωσιακό κέρασμα?
Δείτε περισσότερες Συνταγές για κορμό
Για τον εύκολο κορμό πυραμίδα θα χρειαστούμε :
1 πακέτο μπισκότα Αλατίνη πτι μπερ-σοκολάτα
φράουλες (προαιρετικά)
Για την κρέμα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής Γιώτης
400 ml γάλα + 100 ml γάλα για πιο αφράτο αποτέλεσμα
Αν θέλετε να φτιάξετε τον κορμό με σπιτική κρέμα συνταγή θα βρείτε προς το τέλος της ανάρτησης.
Για διακόσμηση
Γκανάς
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Οδηγίες
Εγώ έκανα ένα κορμό 3χ6 = 18 μπισκότα αλλα με δυσκόλεψε αρκετά κατά την μεταφορά του στο ψυγείο.
Σας συνιστώ να κάνετε 2 κορμούς μικρούς 3χ3 ή 2 κορμούς 3χ4 ακριβώς με τα ίδια υλικά κρέμας και σοκολάτας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα 400 ml παγωμένο γάλα μαζί με την σκόνη . Για πιο αφράτη κρέμα προσθέτουμε 100 ml γάλα παραπάνω .
Πάνω στον πάγκο εργασίας μας τοποθετούμε αλουμινόχαρτο και βάζουμε 9 μπισκότα 3χ3.
(διαβάστε παρακάτω τις παρατηρήσεις)
Αν βάλουμε φρούτα χωρίζουμε την ποσότητα της κρέμας σε 4 ίσα μέρη .
Στην δεύτερη σειρά των μπισκότων τοποθετούμε το 1/4 της κρέμας και βάζουμε αν θέλουμε φράουλες. Καλύπτουμε με ακόμα 1/4 κρέμας.
Ανάλογη διαδικασία και για τον δεύτερο κορμό .
Τυλίγουμε το γλυκό χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο πιάνοντας τις άκρες αριστερά και δεξιά κλείνουμε προς τα μέσα δίνοντας σχήμα πυραμίδας. (όπως φαίνεται παραπάνω στην φωτογραφία.
Τυλίγουμε τον κορμό με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την γκανάς.
Σε ένα μπολ σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε την πολύ ζεστή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την σάλτσα σοκολάτας να κρυώσει αρκετά και να γίνει παχύρευστη έτσι ώστε καλύπτοντας τον κορμό να μπορεί να σταθεί πάνω στα μπισκότα. (αν είναι ζεστή και πολύ ρευστή δεν θα καλύψει τα μπισκότα σε χοντρή στρώση και θα χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία επικάλυψης αρκετές φορές ).
Κρατάμε 4-5 κουταλιές της σούπας από την σοκολάτα για να κάνουμε τις διακοσμητικές γραμμές .
Διακοσμούμε τον κορμό με τη σάλτσα σοκολάτας. Στρώνουμε την επιφάνεια του κορμού αν χρειαστεί με μια σπάτουλα.
Με την σοκολάτα που κρατήσαμε ,την τοποθετούμε σε σακούλα με zip, κόβουμε με ψαλίδι μια άκρη της σακούλας και κάνουμε διακοσμητικές γραμμές πάνω στον κορμό.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο μπισκότο.
Βάζουμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα για 2 ώρες. Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Για την σπιτική κρέμα
Υλικά
500 ml γάλα
Υλικά
500 ml γάλα
45 γραμμάρια κορν φλάουρ
60 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
60 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από την βανίλια και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε σε δυνατή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε δυνατή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφαιρούμε από την φωτιά , προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά .
Βάζουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανής μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην κρέμα .
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Πριν τη χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε χτυπώντας με το μίξερ.
Παρατηρήσεις
Εγώ έκανα ένα κορμό 3χ6 αλλα με δυσκόλεψε αρκετά κατά την μεταφορά του στο ψυγείο.
Σας συνιστώ να κάνετε 2 κορμούς μικρούς 3χ3 ή 2 κορμούς 3χ4 ακριβώς με τα ίδια υλικά κρέμας και σοκολάτας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
0 comments