Για το ζυμάρι
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
8 γρ μαγιά ξηρή
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξίδι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
1/2 κιλό φέτα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνεται το Τηγανόψωμο
Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη και σχηματίζουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε το ξίδι, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, και το χλιαρό νερό, μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή περισσότερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Θρυμματίζουμε την φέτα με πιρούνι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Απλώνουμε λίγο αλεύρι σε επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο. Πασπαλίζουμε με φέτα όλη την επιφάνεια. Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνουμε στη μέση και ανοίγουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα με το χέρι, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.
συνταγή και φώτο από εδώ sintages365.eu
0 comments