Είναι ψωμάκια -βατραχάκια ιδανικά για παιδικό πάρτυ- ή ακόμα και για παιδική εκδήλωση
στο σχολείο.! Είναι άκρως εντυπωσιακά για μικρά....αλλλά και για μεγάλα παιδιά!
Υλικά
Για τη ζύμη:
200 γρ αλεύρι για ψωμί
50 γραλεύρι γ.ο.χ
2,5 γρ στιγμιαία μαγιά
25 γρ ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
140 γρ γάλα
20 γρ βούτυρο
Για τη ζύμη:
200 γρ αλεύρι για ψωμί
50 γραλεύρι γ.ο.χ
2,5 γρ στιγμιαία μαγιά
25 γρ ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
140 γρ γάλα
20 γρ βούτυρο
Για την επάλειψη
1 αυγό
ελιές
Για την γέμιση
Μαρούλι
Τυρί σε φέτες
Ζαμπόν
μαγιονέζα
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί (εκτός από το βούτυρο).
Μετά την ανάμιξη όλων των συστατικών προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε τη
ζύμη σε ζεστό μέρος. Μετά από περίπου 1 ώρα πάρτε τη ζύμη από το ζεστό μέρος και
χωρίστε σε 9 κομμάτια ζύμης 45γρ και σε 18 κομμάτια 5γρ ζύμης (μικρές μπάλες).
Βάλτε τα εννέα 45γρ ζύμης σε ένα ταψί με φύλλο ψησίματος και χρησιμοποιείτε ψαλίδι
για να κάνετε στη ζύμη δύο λάκκους .Βάλτε σε κάθε ψωμάκι από 2 μικρά μπαλάκια 5 γρ .
Τοποθετήστε τη ζύμη έτσι ώστε να μπορούν να σχηματιστούν μικρά βατράχια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί (εκτός από το βούτυρο).
Μετά την ανάμιξη όλων των συστατικών προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε τη
ζύμη σε ζεστό μέρος. Μετά από περίπου 1 ώρα πάρτε τη ζύμη από το ζεστό μέρος και
χωρίστε σε 9 κομμάτια ζύμης 45γρ και σε 18 κομμάτια 5γρ ζύμης (μικρές μπάλες).
Βάλτε τα εννέα 45γρ ζύμης σε ένα ταψί με φύλλο ψησίματος και χρησιμοποιείτε ψαλίδι
για να κάνετε στη ζύμη δύο λάκκους .Βάλτε σε κάθε ψωμάκι από 2 μικρά μπαλάκια 5 γρ .
Τοποθετήστε τη ζύμη έτσι ώστε να μπορούν να σχηματιστούν μικρά βατράχια.
Αλείψτε την επιφάνεια με αυγό. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ℃ και ψήστε για 15 λεπτά.
Αφήστε τα «μικρά βατράχια» να κρυώσουν και κόψτε το στόμα του βατράχου.
Να είστε προσεκτικοί για να μην κόψετε το «κεφάλι» του βατράχου.
Πλένετε το μαρούλι και τοποθετήστε μαγιονέζα.
Τοποθετήστε το μαρούλι, το ένα κομμάτι τυρί και ζαμπόν στο στόμα του βατράχου.
Κάντε τα μάτια και τη μύτη, χρησιμοποιώντας ελιές.
Αφήστε τα «μικρά βατράχια» να κρυώσουν και κόψτε το στόμα του βατράχου.
Να είστε προσεκτικοί για να μην κόψετε το «κεφάλι» του βατράχου.
Πλένετε το μαρούλι και τοποθετήστε μαγιονέζα.
Τοποθετήστε το μαρούλι, το ένα κομμάτι τυρί και ζαμπόν στο στόμα του βατράχου.
Κάντε τα μάτια και τη μύτη, χρησιμοποιώντας ελιές.
πηγή και φώτο από εδώ .sbar.com.cn
0 comments