Είναι τα διάσημα ιταλικά #calzone! Ατομικές πίτσες διπλωμένες στα δύο! Είναι νόστιμα! Είναι γρήγορα! Είναι απολαυστικά! Ας δούμε λοιπόν πως γίνονται...
Για τα #calzone θα χρειαστούμε :
Υλικά για τη ζύμη
500 - 525 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι σκληρό
5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
325 ml νερό χλιαρό
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό .Προσθέτουμε την ζάχαρη . Ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι της συνταγής . Ζυμώνουμε . Προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι κια ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη και ελαστική ζύμη .
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος .
Το Calzone είναι πραγματικά μια διπλωμένη πίτσα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες αφήνουμε τη ζύμη λίγο να ξεκουραστεί , και στη συνέχεια κάθε μπάλα την ανοίγουμε σε ένα κύκλο.
Αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας και βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας. Διπλώνουμε στη μέση και κλείνουμε καλά στις άκρες.
Αλείφουμε με πινέλο λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυρί.
#Calzone #ΑφράτοCalzone #ΣπιτικήΖύμη #ΓεμιστήΖύμη #ΙταλικήΚουζίνα #ΕύκοληΣυνταγή #ΑφράτηΖύμη #ΣπιτικόΦαγητό #ΖύμηΓιαCalzone #CalzoneRecipe #HomemadeCalzone #StuffedPizza #ΖεστόΚαιΑφράτο #ComfortFood #FoodLovers
0 comments