Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

ΟΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ!!!



ΟΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ


Υλικά
3 φλιτζάνια πουρέ πατάτας (βρασμένες πατάτες και πολτοποιημένες)
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι τυρί τσένταρ
2 αυγά + 1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά ή τρίμμα ψωμιού
Λάδι
Απόδοση: 20 κομμάτια

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον πουρέ πατάτας το σκόρδο, το μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και το τυρί. Τοποθετείστε τον  κρόκο αυγού  και στην συνέχεια ανακατέψτε καλά. Χτυπάμε τα 2 ολόκληρα αυγά σε ένα άλλο μπολ .Προσθέστε το αλεύρι σε ένα πιάτο και προσθέστε την φρυγανιά σε ένα άλλο πιάτο. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κουτάλα μέχρι περίπου 3 κουταλιές της πατάτας και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κυλήσει σε μπάλες. Ανακινήστε απαλά την μπάλα στο αλεύρι και το και τινάξτε. Στη συνέχεια βυθίστε τις μπάλες μέσα στο αυγό . και τέλος  στα ψίχουλα ψωμιού  ή φρυγανιά και έπειτα σε ένα ταψί. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία. Τοποθετήστε τις μπάλες πατάτας στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για να μαγειρέψετε τις μπάλες: Σε ένα βαρύ κατσαρόλι σε μέτρια-υψηλή φωτιά βάλτε αρκετό λάδι ώστε να είναι περίπου 4-5 εκατοστά βάθος. Θέλετε μπόλικο λάδι ώστε να καλύψει τις μπάλες. Όταν το λάδι είναι ζεστό, αφαιρέστε τις  μπάλες  από το ψυγείο και τηγανίζουμε σε μικρές παρτίδες. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις οι μπάλες πάρουν χρώμα τοποθετήστε σε ένα πιάτο επενδεδυμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξετε το περιττό λάδι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όλες τις  μπάλες Σερβίρονται  ζεστές.

πηγή και φώτο από εδώ .jehancancook.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!