Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Πως να κάνουμε ψωμάκια τσιαπάτας ή πανίνι!



ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΙΝΙ-ΤΣΙΑΠΑΤΑ



Υλικά 
 
500 γρ. αλεύρι  μαλακό
360 γρ. νερό
10 γρ. αλάτι
1 κύβο μαγιά



Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο νερό. 
Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα  μαζί καλά. 
Θα πάρετε μια κολλώδη ζύμη. 
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.


 Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά  κομμάτια περίπου 50 γρ. τα βουτάμε στο αλεύρι και τα 
τοποθετούμε   σε ένα πανί πασπαλισμένο με αλεύρι.


 Καλύψτε και αφήστε να φουσκώσουν και πάλι.




 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 

για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .ricettegustose.it


2 σχόλια :

  1. μπραβο σου κοπελα μου, τελεια η συνταγη σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα . Σας ευχαριστούμε θερμα για το σχόλιο και χαιρόμαστε που δοκιμάσατε την συνταγή και σας άρεσε. Καλη συνέχεια!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!