Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ.....ΓΕΝΙΚΩΣ!!!




ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ....ΑΓΓΟΡΑΚΙΑ!

Υλικά

1 ψωμί του τοστ

1 πακέτο τυρί κρέμα 


αγγούρι


αλάτι
 





  ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΟΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά sour cream
     2 κουταλιές της σούπας φρέσκο
​​χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι)
     2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο
​​άνηθο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
     Χοντρό αλάτι και πιπέρι
    4 έως 6 αγγούρια (περίπου 1 κιλό), κομμένα κατά το ήμισυ κατά μήκος και σε λεπτές φέτες σταυρωτά

Οδηγίες
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε την ξινή κρέμα, το χυμό λεμονιού, και τον άνηθο.
Βάλτε αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά

Προσθέστε τα αγγούρια  .Γαρνίρουμε  με περισσότερο άνηθο, εάν είναι επιθυμητό.
Σερβίρετε, ή τοποθετείστε  στο ψυγείο (να  καλύπτονται με πλαστική μεβράνη)  μέχρι 4 ώρες.





Σαλάτα με Αγγούρι και άνηθο

Συγγραφέας: Dawn Sandomeno



Υλικά
4 αγγούρια, λεπτές φέτες
1 μικρό άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
½ φλιτζάνι νερό (ζεστό νερό)
¾ φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

οδηγίες

     Βάλτε φέτες αγγουριού σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι. Αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά.
    χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το νερό, τη λευκή ζάχαρη και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
     Ανακατέψτε τα αγγούρια και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
     Ρίχνουμε το dressing πάνω από το αγγούρι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε φρέσκο
​​άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  Παγώστε τουλάχιστον 15 λεπτά και έως 2 ώρες.. Είναι πιο νόστιμα να είναι  κρύα.




1 σχόλιο :

  1. πολυ δροσερο ότι πρεπει για το καλοκαιρι! με μεσογειακο ψωμι με ριγανη ταιριαζει απιστευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!