Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!!


πηγή και φώτο συνταγής από εδώ spoonful.com



ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Μ ε την δόση αυτή γίνονται 30 με 40 τυροκεφτέδες.  

Υλικά

1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar



Οδηγίες

Ζεσταίνετε το φούρνο στους  200° C . Τοποθετείστε σε ταψί φύλλο λαδόκολλας.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν. 
Φέρτε σε σημείο βρασμού. 


 Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι μονομιάς.
 Αναδεύουμε το μίγμα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.



Με το ξύλινο κουτάλι, ρίξτε  τα αυγά, ένα - ένα  κάθε φορά, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  Ανακατέψτε το τυρί cheddar και  τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σούπας, ρίξτε  μπάλες του μείγματος  επάνω στο ταψί .
Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. 



Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Φώτο συνταγής από εδώ .wittyinthecity.com

       



6 σχόλια :

  1. Φαινονται νοστιμότατοι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλως ήρθες στην παρέα μας!. Είναι όντως! Σου προτείνουμε να τους δοκιμάσεις και περιμένουμε τα σχόλια σου. Η διαδικασία ειναι σαν αυτή που φτιάχνουμε τα σουδάκια. Καλο σου βραδάκυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα,

    θα μπορούσαμε να ετοιμάσουμε το μείγμα πχ μια μέρα πρι, να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να ψήσουμε την επόμενη μέρα?
    θα είχε πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! οχι δεν θα υπήεχε πρόβλημα εαν και εφόσον κλεινατε αεροστεγώς την ζ'ύμη σε τάπερ για να μην στεγνώσει ή ακομα καλυτερα τοποθετείστε και τυλίξτε την ζύμη σε μεμβράνη περιτυλιγματος ή ζελατίνα...καλή επιτυχία !

      Διαγραφή
    2. Τελικά τα έφτιαξα την ίδια μέρα, δε χρειάστηκε να διατηρήσω τη ζύμη στο ψυγείο!
      Είχα όμως ένα άλλο πρόβλημα! :) Παρόλο που έβαλα τα υλικά κατά γράμμα, η ζύμη μου στο τέλος δεν είχε καμία σχέση με αυτή της φωτογραφίας! Ήταν ζύμη για σου! την έβαλα με κορνέ στο ταψί και το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο ήταν ωραιότατα φουσκωμένα κούφια αλμυρά σουδάκια! Καμία σχέση με κεφτέδες! Εννοείτε πως δεν πήγαν χαμένα (τα γέμισα με τυρί κρέμα και κομματάκια γαλοπούλας), αλλά απογοητεύτηκα γιατί περίμενα κεφτεδάκια! :)
      Τι μπορεί να έκανα λάθος??

      Διαγραφή
    3. καλησπέρα αλλα η συνταγή αυτη εινια ζυμη για σου και η τεχνικη της επίσης. και στην ζυμη σου το μειγμα μας δεν γινεται αραιο αλλα ουτε κια πολυ σφιχτο....ενδεχομενως χρησιμοποιησατε ζεστη την ζύμη ...προτου ομως να ενσωνατοσουμε τα αυγα αφηνουμε την ζυμη λιγο ν α κρυωσει .... δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να κανατε λαθος ...την επομενη φορα βαλτε λιγο παραπανω αλευρι.....καλη συνεχεια/.....

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!