Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

ΜΕ RICOTTA KAI ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ !!!!!!!!!!!!

 Πηγή φώτο και συνταγής από εδώ .thecomfortofcooking.com



ΜΕ RICOTTA KAI ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 

Υλικά 
1 πακέτο τυρί ρικότα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας. βούτυρο, μαλακωμένο
 1 κουταλιά της σούπας. αλεύρι για κάθε χρήση
2 κουταλάκι του γλυκού. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού. Βανίλια
2 φύλλα κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτας αποψυγμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας. χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας. ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα σε φέτες, προαιρετικά




Οδηγίες
Χτυπήστε το τυρί, τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε με σύρμα ή ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Ξεδιπλώστε ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο. Βάλτε σε  φύλλο λαδόκολλας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ξύστρα ζύμης, κάνουμε βαθιές μαχαιριές στις μακριές πλευρές της ζύμης. Τοποθετείστε το  μείγμα του τυριού στο κέντρο της ζύμης Σταυρώστε τις λωρίδες πάνω από την γέμιση εναλλάσσοντας τις πλευρές .

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο 200 ° C φούρνο 25 λεπτά ή μέχρι κάτω είναι ροδίσουν.

 

Όταν κρυώσει καλά   με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο περιχύνοντας την σφολιάτα μας  και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα ή καρύδια (προαιρετικά).

Απολαύστε το!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!