Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

BRIOCHE –ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ -LEMON CURD!!!


Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ pickycook.com
 

BRIOCHE –ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά
 
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
3 1/2 - 4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 κουταλιά  της σούπας ξηρή  μαγιά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια μαλακό βούτυρο
1 1/4 φλιτζανιού κρέμα λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Επάλειψη
1 αυγό και 1 κουταλιά της σούπας νερό


Οδηγίες
Ρίξτε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι να γίνει χλιαρό.  Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα. Προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε ελαφρά  τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε και πάλι. . Προσθέστε  την στιγμιαία μαγιά και ακόμη ένα φλιτζάνι αλεύρι. Συνεχίστε να ανακατεύετε Προσθέστε  το αλάτι και μισό φλιτζάνι αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί Προσθέστε λίγο αλεύρι σε μια επίπεδη επιφάνεια και ρίχνουμε τη ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για 3 λεπτά προσθέτοντας μόνο λίγο αλεύρι .Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια σας  αλλά  θα γίνει λίγο πιο εύκολη στην χρήση , καθώς ζυμώνουμε.
Τοποθετήστε πάλι τη ζύμη στο μπολ. Προσθέστε το 1/4 του μαλακού βουτύρου  στην ζύμη και ανακατεύουμε μαζί με το χέρι. Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί πλήρως προσθέστε άλλο 1/4 του βουτύρου, και  συνεχίστε μέχρι όλα το βούτυρο να αναμειχτεί καλά.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.


Μετά από χρόνο ανάπαυσης πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι σε μια επίπεδη επιφάνεια και  βάζουμε την ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη στο μισό και αφήνουμε το άλλο  κομμάτι στην άκρη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο και Χρησιμοποιώντας
 ένα κοπίδι πίτσα, κόψτε τη ζύμη σε οκτώ κομμάτια.
Προσθέστε ένα κουτάλι σούπας κρέμας λεμονιού στη βάση του τριγώνου.
Ξεκινήστε από τη βάση του τριγώνου και τυλίξτε ,τσιμπήστε τα άκρα για να κλείσουν καλά.

 
Τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο λαδόκολλας Επαναλάβετε με το άλλο μισό της ζύμης. 
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη για 45 λεπτά.
Αλείψτε με το μείγμα των αυγών.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο175 βαθμούς για 15-17 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
Στη συνέχεια, κοσκινίστε λίγη ζάχαρη άχνη.



ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥLEMON CURD
Συνταγή πρώτη από εδώ pickycook.com

Υλικά

ξύσμα από 4 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι φρέσκο
​​χυμό λεμονιού
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
125 γρ ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
4 μεγάλα αυγά
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες
 
Αφαιρέστε το ξύσμα από τα λεμόνια με έναν αποφλοιωτή  λαχανικών προσέχοντας να μην τρίψετε και την άσπρη ψίχα τους. Πιέστε τα λεμόνια για να κάνετε 1/2 φλιτζάνι χυμό και βαλτε το χυμό στην άκρη. Βάλτε το ξύσμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπηστε για 2 έως 3 λεπτά, μέχρις ότου το ξύσμα είναι πολύ λεπτοκομμένο . Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ χτυπηστε σε κρέμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει, περίπου 10 λεπτά. Η κρεμά λεμονιού θα πυκνώσει περίπου στους 80 βαθμούς
C .
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Aφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έτοιμο προς χρήση !!!!!



ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ –
LEMON CURD

 Συνταγή δεύτερη και φώτο  από εδώ creativekitchenadventures.com

Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 3 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 11 λεπτά



Υλικά
 
3 μεγάλα αυγά

1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό

 
φλιτζάνι ζάχαρη 

90 γρ βούτυρο σε κύβους μικρούς

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα 

λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.



Προσθέστε και το βούτυρο σε κύβους.
Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει .Σουρώστε την κρέμα .
Παγώστε .Θα κρατήσει μέχρι και μια εβδομάδα στο ψυγείο



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!