Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΟ-ΠΛΕΞΟΥΔΑ



ΜΑΝΙΤΑΡΟ-ΠΛΕΞΟΥΔΑ!
Κομμάτια 2 πλεξούδες
 
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα 700-750 γρ (2 φύλλα σφολιάτας)
250 γρ μανιτάρια φρέσκα
250 γρ τυρί  gouda η edam τριμμένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος 200 ml
100- 150 γρ μπέικον
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά και αραιωμένο με λίγο νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι τα μανιτάρια και το μπέικον να τσιγαριστούν και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει σε χαμηλή με μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει με τα αλλά 2 υλικά μας και να γίνουν ένα μείγμα όπως φαίνεται και στις οδηγίες-Φώτο.

Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε όπως είναι με την κάτω μεμβράνη της συσκευασίας  και  με την μακριά του πλευρά προς εμάς  .Με έναν πλάστη ανοίγουμε λίγο την σφολιάτα. Χαράζουμε  αριστερά και δεξιά της σφολιάτας  λωρίδες αφήνοντας ένα κενό στην μέση για να βάλουμε την γέμιση μας

 Αφήνουμε την γέμιση μας για λίγο να κρυώσει . Την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη . Στο κενό που αφήσαμε στην σφολιάτα βάζουμε πρώτα  λίγο gouda τριμμένο και μετά την γέμιση μας τελειώνοντας με ακόμα λίγο τυρί τριμμένο από πάνω. Αφήνουμε 2 λωρίδες αριστερά και δεξιά και ξεκινάμε να φέρνουμε κάθε λωρίδα σφολιάτας προς τα μέσα σχηματίζοντας πλεξούδα.


Στο τελείωμα της σφολιάτας παίρνουμε ανάποδα την πρώτη λωρίδα από κάτω και την επομένη και γυρνάμε προς τα μέσα και κλείνουμε έτσι ώστε στην αρχή και στο τέλος της πλεξούδας να έχουμε όμορφα τελειώματα,

Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ,αφαιρώντας την μεμβράνη  ,αλείφουμε με το αραιωμένο αυγό και ψήνουμε στους 180΄για 45-50΄λεπτα περίπου

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο φύλλο σφολιάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!