Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Πως να κάνουμε χειροποιήτα τυροπιτάκια!


Για 25 κομμάτια 

Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

½ κουταλάκι αλάτι

1 φαρίνα 500 γρ

1 κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό

Για την γέμιση

1 αυγό
250 γρ φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Ετοιμάστε την γέμιση  ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά.
Ετοιμάστε την ζύμη. Βάζετε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ Ανακατεύετε καλά με σύρμα και στην συνεχεία ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να απορροφηθεί όλο από το ζυμαράκι.


Χωρίστε την ζύμη σε μπαλάκια. Ανοίξτε τα με τα δάχτυλα και βάλτε σε κάθε μικρό ζυμαράκι από μια κουταλιά γέμιση Κλείστε τα πιτάκια πατώντας τα με ένα πιρούνι για να κολλήσουν καλά οι άκρες τους. Βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα και βάλτε τα πιτάκια. Αλείψτε τα με το κροκάδι και ψήστε στους 180’ μέχρι να ροδίσουν 20-25’.



1 σχόλιο :

  1. ΤΕΛΕΙΑ,ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ, ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!