Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΣΙΑΠΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΕΛΕΙΑ


TΣΙΑΠΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΑ!
Κομμάτια 10
υλικά
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
3 - 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι

Διαλύστε τη μαγιά σε νερό για περίπου 5 λεπτά.. Προσθέτουμε αλάτι και 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε . Προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι .Ζυμώστε 8 λεπτά μέχρι η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδες.

Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και διαιρούνται σε έξι κομμάτια για μεγάλες πίτες ή δέκα για τις μικρότερες. Κάνω όλα τα είδη των μεγεθών για να ταιριάζουν σε διάφορα σνακ και γεύματα. Κόβω σε δίσκους .
Αφήστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια 30-40 λεπτά μέχρι ελαφρώς να διογκωθούν.

Προθερμάνετε το φούρνο στους  200 . Με μια μεγάλη σπάτουλα, γυρίστε τους κύκλους της ζύμης ανάποδα σε ένα ταψί. Ψήστε 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διατηρούνται έως και δύο ημέρες καλά συσκευασμένα ή κατεψυγμένα για τρεις εβδομάδες.

Πανεύκολα και γρήγορα και θεϊκά!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!