Υλικά
Για τη ζύμη:
-
500 γρ αλεύρι
για όλες τις χρήσεις (2,5 ποτήρια )
-
2 αυγά
-
60 γρ ζάχαρη
(1/3 φλιτζανιού)
-
180 ml γάλα δωματίου θερμοκρασία (3/4 φλιτζανιού)
-
80 γρ βούτυρο
θερμοκρασίας δωματίου (5.5 κουταλιές της σούπας)
-
7 γρ ξηρή μαγιά
(2.5 κουταλάκι του γλυκού)
-
8 γρ αλάτι (1,5 κουταλάκι του γλυκού)
-
Μερέντα
Βήμα1 : Κάντε τη ζύμη
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλεύρι προσθέστε τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά σχηματίζοντας
μια τρύπα στη μέση, ρίχνουμε τα αυγά, τα
ανακατεύουμε ελαφρά, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και το βούτυρο που έχει προηγουμένως λιώσει
συνεχίζοντας την εργασία με τα χέρια σας
μέχρι να σχηματίσουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη
και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 2: Χωρίζουμε τη ζύμη
-
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα τμήματα, απλώστε το καθένα μέχρι να σχηματίσουν ένα δίσκο
λίγα χιλιοστά και διάμετρο περίπου 25 εκατοστά