Τα μήλα αυτή την εποχή είναι στα φόρτε τους. Και σας έχω μια συνταγή που λιώνουν στο στόμα. Νηστίσιμα σιροπιαστά μηλοπιτάκια με ινδοκάρυδο όνειρο!
Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές
Υλικά για 42-45 κομμάτια
Για τη ζύμη
2 ποτήρια νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού μπύρα
1 σφηνάκι ανθόνερο
1 φακελάκι μπέικιν
800 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Βγαίνουν 40-45 κομμάτια
Οδηγίες
Ρίχνουμε τα στερεά στα υγρά σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν δείτε ότι ανοίγει πολύ και κολλάει πολύ βάλτε αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Χωρίζεται την ζύμη σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
Ανοίγετε το μπαλάκι στη παλάμη σας και βάζετε γέμιση το κλείνετε και σχηματίστε μπαλάκι ή μακρόστενο.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα βουτάμε στο σιρόπι γρήγορα και από τις 2 μεριές δεν θέλουμε να ποτίσουν και τα βάζουμε αμέσως στο ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστούμε πολύ την chrissa mellidou για την συνταγή (φώτο + εκτέλεση)!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram