Ανακαλύψτε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τραγανά δίχρωμα νηστίσιμα παξιμαδάκια! Αν ψάχνετε νηστίσιμα γλυκά, υγιεινά παξιμαδάκια ή μια ιδανική συνταγή για τη Σαρακοστή, αυτή η συνταγή είναι για εσάς!
Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές
Για τα Nηστίσιμα Δίχρωμα παξιμαδάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά
1/2 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο) - 100 ml
1/2 ποτήρι ζάχαρη - 100 γραμμ.
3/4 ποτηριού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού - 150 ml
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές κακάο 15 γραμμάρια
400 -440 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(περίπου 3 ποτήρια + 2-3 κουταλιές σούπας ακόμη )
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Μετράμε με ποτήρι 200 ml
Οδηγίες
Χωρίζουμε την λευκή αλλά και την ζύμη κακάο σε 2 κομμάτια .
Στο 1/3 της ζύμης βάζουμε κακάο .
Τυλίγουμε την ζύμη κακάο μέσα στην λευκή ζύμη σχηματίζοντας ένα μπαστούνι .
Επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα 2 κομμάτια ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σντιστάσεις για 30 λεπτά , κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε 160 αντιστάσεις για ακόμα 20 λεπτά .
Διατηρούνται φρέσκα και τραγάνα σε μετταλικό δόχείο με καπάκι .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
0 comments