Παξιμαδάκια νηστίσιμα δίχρωμα με κακάο! | Aspas_recipes

Παξιμαδάκια νηστίσιμα δίχρωμα με κακάο!

paximadakia-me-kakao
 
Ανακαλύψτε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τραγανά δίχρωμα νηστίσιμα παξιμαδάκια!  Αν ψάχνετε νηστίσιμα γλυκά, υγιεινά παξιμαδάκια ή μια ιδανική συνταγή για τη Σαρακοστή, αυτή η συνταγή είναι για εσάς!

Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές 


Για τα Nηστίσιμα Δίχρωμα παξιμαδάκια θα χρειαστούμε :

Υλικά

1/2  ποτήρι  λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο) - 100 ml 

1/2  ποτήρι ζάχαρη - 100 γραμμ.

3/4 ποτηριού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού - 150 ml

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

2 κουταλιές  κακάο 15 γραμμάρια 

400 -440 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
(περίπου 3  ποτήρια  + 2-3 κουταλιές σούπας ακόμη )

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 

Μετράμε με ποτήρι 200 ml

paximadakia-me-kakao1

Οδηγίες

Χωρίζουμε την λευκή αλλά και την ζύμη κακάο σε 2 κομμάτια .

Στο 1/3 της ζύμης βάζουμε κακάο .

Τυλίγουμε την ζύμη κακάο μέσα στην λευκή ζύμη σχηματίζοντας ένα μπαστούνι .

Επαναλαμβάνουμε και  με τα άλλα 2 κομμάτια ζύμης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σντιστάσεις για 30 λεπτά , κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε 
160 αντιστάσεις για ακόμα 20 λεπτά .

Διατηρούνται φρέσκα και τραγάνα σε μετταλικό δόχείο με καπάκι .

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments