Αφράτη βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι! | Aspas_recipes

Αφράτη βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι!

vasilopita-keik-me-liga-ylika

Αφράτη, γευστική  βασιλόπιτα - κέικ με λίγα υλικά, οικονομική, γρήγορη και πολύ εύκολη. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για βασιλόπιτες 

vasilopita-keik-me-liga-ylika1
 
Υλικά για ταψάκι 22-24  εκατοστών 

280 -360  γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

2 αυγά μεσαία

150 γραμμάρια  ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

270 γραμμάρια  ζάχαρη

220 γραμμάρια  γιαούρτι στραγγιστό 2%

Ξύσμα μισού πορτοκαλιού

Προαιρετικά 

150 γραμμάρια κουβερτούρα

30 γραμμάρια λευκή σοκολάτα για τους αριθμούς 

φουντούκια χοντροκομμένα 

vasilopita-keik-me-liga-ylika2

Οδηγίες

Σε ένα μπολ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα κια να ασπρίσει .

Προσθέτουμε το λάδι , το ξύσμα πορτοκαλιού  και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά στο μίξερ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. 

Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι  και το μπέικιν πάουντερ, το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα μας  ανακατεύοντας  με μια σπάτουλα σιλικόνης.

vasilopita-keik-me-liga-ylika3

Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί  (και στρωμένο με λαδόκολλα ) και προσθέτουμε   
το φλουρί μέσα στην ζύμη μας αφού πρώτα το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο .

vasilopita-keik-me-liga-ylika4

vasilopita-keik-me-liga-ylika5

vasilopita-keik-me-liga-ylika6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 40′-45′.

vasilopita-keik-me-liga-ylika7

Αφήνουμε το κέικ μας να σταθεί για 10 λεπτά , το αφαιρούμε από το ταψί και το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα . Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας εντελώς και αν  θέλουμε 
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή με λιωμένη κουβερτούρα.

Για την επικάλυψη 

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων . Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης .

vasilopita-keik-me-liga-ylika8

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο , να μην είναι τόσο ρευστή για να σταθεί εύκολα πάνω στην επιφάνεια της βασιλόπιτας-κέικ .

Λιώνουμε και την άσπρη σοκολάτα σε αρκετά χαμηλή όμως θερμοκρασία -εστία 5-6 (η άσπρη κουβερτούρα καίγεται πολύ εύκολα γι' αυτό συνιστάται χαμηλή θερμοκρασία ).
 
Κόβουμε 3 κομμάτια λαδόκολλα και τα τοποθετούμε πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος που θα τοποθετήσουμε την βασιλόπιττα μας .

vasilopita-keik-me-liga-ylika9

Τα κομμάτια λαδόκολλα θα μας βοηθήσουν να μην λερώσουμε την πιατέλα μας ρίχνοντας από πάνω την κουβερτούρα.

vasilopita-keik-me-liga-ylika10

Αν επιλέξουμε να λιώσουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα, σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια , την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολάκι και καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη  έτσι ώστε να καλύπτει όλο το  γυάλινο σκεύος περιμετρικά σφραγίζοντας το γύρω, γύρω πολύ καλά. 

Εφόσον λιώσει η σοκολάτα (προσοχή καίει ) αφαιρούμε την διαφανής μεμβράνη , ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το λάδι .

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα πάνω στην βασιλοπιτά μας.

vasilopita-keik-me-liga-ylika11

Τοποθετούμε την άσπρη σοκολάτα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γράφουμε τα γράμματα.

Στολίζουμε περιμετρικά με χοντροκομμένα φουντούκια και έτοιμη η βασιλόπιτα κέικ για να υποδεχτούμε το Νέο Έτος και να δούμε σε ποιον έπεσε το φλουρί !!

vasilopita-keik-me-liga-ylika12

Καλή Χρονιά !!

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments