Τούρτα ζελέ με ζαχαρούχο ! | Aspas_recipes

Τούρτα ζελέ με ζαχαρούχο !

tourta-zele-me-zaxarouxo

Εύκολη τούρτα με ζελέ και ζαχαρούχο ! Φτιάχνεται γρήγορα με πού απλά και οικονομικά υλικά, αφήνεις να παγώσει καλά και απολαμβάνεις. Δροσερό γλύκισμα , ιδανικό μετά από κάθε γεύμα .

Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζελέ

tourta-zele-me-zaxarouxo1

tourta-zele-me-zaxarouxo2

Για την πολύ #εύκολη #τούρτα ζελέ με ζαχαρούχο θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 πακέτο ζελέ βερίκοκο (2 φακελάκια  χ 100 γραμμάρια )

1 πακέτο ζελέ ανανά (2 φακελάκια χ 100 γραμμάρια )

1 μικρή κομπόστα με διάφορα φρούτα- κοκτέιλ

1 ζαχαρούχο γάλα 397 γραμμαρίων

560 ml νερό

20 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη

40 ml νερό για την ζελατίνη

tourta-zele-me-zaxarouxo3

tourta-zele-me-zaxarouxo4

Οδηγίες

Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε την κομπόστα μας και διαχωρίζουμε τα φρούτα από το σιρόπι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 φακελάκια σκόνη ζελέ βερίκοκο μαζί με 2 ποτήρια καυτό νερό (400 ml ) και 1  ποτήρι από το σιρόπι της κομπόστας (200 ml ).

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας να διαλυθεί η σκόνη.

tourta-zele-me-zaxarouxo5

Σε αντικολλητική φόρμα για κέικ ή σε φόρμα σιλικόνης βάζουμε λίγο ζελέ και τα μισά φρούτα.
 
Παγώνουμε για μισή ώρα.

tourta-zele-me-zaxarouxo6

Βγάζουμε , προσθέτουμε το υπόλοιπο ζελέ και βάζουμε πάλι ψυγείο ή κατάψυξη.
Ιδανικά τοποθετούμε στην κατάψυξη  για περίπου μισή ώρα ανάλογα την ψύξη μας.

tourta-zele-me-zaxarouxo7
 
Κατόπιν ετοιμάζουμε το επόμενο ζελέ .

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα 2 φακελάκια σκόνη ζελέ ανανά μαζί με 1 ποτήρι καυτό νερό και 2 ποτήρια κρύο νερό - σύνολο 3 ποτήρια νερού 600 ml .

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη και να έχουμε ένα ομοιογενές υγρό μείγμα . 

Αφήνουμε να έρθει το μείγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου. 

Βγάζουμε την παγωμένη φόρμα από το ψυγείο με το ζελέ που ήδη έχει πήξει στο  ψυγείο ή την κατάψυξη και τοποθετούμε τα  υπόλοιπα φρούτα της κομπόστας.

tourta-zele-me-zaxarouxo8

Κατόπιν ρίχνουμε από πάνω το ζελέ ανανά .

Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει -πήξει και το δεύτερο στρώμα του ζελέ που βάλαμε. (ζελέ ανανά).

tourta-zele-me-zaxarouxo9

Όταν δούμε πως έχει πήξει το ζελέ μας ετοιμάζουμε την κρέμα του γάλακτος.

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 40 ml νερό παγωμένο . Ρίχνουμε την ζελατίνη και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.

tourta-zele-me-zaxarouxo10

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε κατσαρόλα , ρίχνουμε και το νερό (560 ml).Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να ζεσταθεί το μείγμα σε μεσαία θερμοκρασία .

tourta-zele-me-zaxarouxo11

Μόλις δούμε ότι το μείγμα μας βγάζει ατμούς αποσύρουμε προσθέτουμε την ζελατίνη.
Ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά να διαλυθεί η ζελατίνη και κατόπιν αποσύρουμε από την φωτιά  .

tourta-zele-me-zaxarouxo12

Αφήνουμε το μείγμα μας να χλιαρύνει λίγο και κατόπιν τοποθετούμε πάνω από το ζελέ.

Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 2-3 ώρες. Ξεκολλάμε προσεκτικά πιέζοντας περιμετρικά με τα δάχτυλά μας το ζελέ από την φόρμα. 

tourta-zele-me-zaxarouxo13

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 

tourta-zele-me-zaxarouxo14

Κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε. 

tourta-zele-me-zaxarouxo15

tourta-zele-me-zaxarouxo16

tourta-zele-me-zaxarouxo17

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram




0 comments