Biscoff cheesecake θεικό!!! | Aspas_recipes

Biscoff cheesecake θεικό!!!

biscoff-cheesecake 

Απερίγραπτη νοστιμιά το #biscoff chesecake ,αφού φτιάχνεται με μπισκότα lotus biscoff , μια βελούδινη κρέμα και επικάλυψη με σπιτικό άλειμμα μπισκότου -biscoff spread .

Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε.

biscoff-cheesecake2

Για το Biscoff chessecake θα χρειαστούμε :

Υλικά για την βάση

125 γραμμάρια lotus biscoff 

50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση 

225  γραμμάρια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

150 γραμμάρια σπιτικό άλειμμα μπισκότου (πάτησε τον σύνδεσμο να δεις πόσο εύκολα φτιάχνεται)

120 ml κρέμα γάλακτος 

4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

biscoff-cheesecake1


Επικάλυψη

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μπισκότο 


μπισκότα lotus biscoff  (προαιρετικά)

1 κρέμα γάλακτος  200 ml χτυπημένη σε σαντιγί (προαιρετικά)

biscoff-cheesecake13

Οδηγίες 

Σε ένα πολύμίξερ ή στο multi τοποθετούμε τα μπισκότα και τα τρίβουμε τόσο ώστε να έχουν την υφή της άμμου.

biscoff-cheesecake3

Κρατάμε 2 κουταλάκια του γλυκού από τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολάκι.
(θα τα χρειαστούμε στο τέλος για την διακόσμηση ). 

Τοποθετούμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά , μέχρι να ενωθούν τα 2 υλικά.

Παίρνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή τσέρκι 20 εκατοστών και ρίχνουμε  το μείγμα μπισκότου -βουτύρου .

biscoff-cheesecake4

Πατάμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα .

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα . Χτυπάμε με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψει λίγο το μείγμα. 

biscoff-cheesecake5

Κατόπιν προσθέτουμε  το άλειμμα μπισκότου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη.  

biscoff-cheesecake6

Χτυπάμε για λίγο με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια νόστιμη και πολύ αφράτη κρέμα.

biscoff-cheesecake7

Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από την βάση -μπισκότα . Με σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια της κρέμας. 

biscoff-cheesecake8

biscoff-cheesecake9

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1- 2 ώρες ή στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

biscoff-cheesecake10

 Όταν περάσει  χρόνος αναμονής για το  πάγωμα του cheesecake στο ψυγείο επικαλύπτουμε την τούρτα μας  με το άλειμμα μπισκότου.

Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες. 

biscoff-cheesecake11

Αφαιρούμε το cheesecake από την φόρμα μας και διακοσμούμε με το τριμμένο μπισκότο που κρατήσαμε παραπάνω (2 κουταλάκια του γλυκού , μπισκότα lotus ) αν θέλουμε και σαντιγί.

biscoff-cheesecake12

Τοποθετούμε σε κομμάτια , κόβουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε .

biscoff-cheesecake14

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

biscoff-cheesecake15

Για να φτιάξετε το Σπιτικό άλειμμα μπισκότου- Homemade Biscoff spead  πατήστε στον σύνδεσμο 

Τα μπισκότα lotus  τα βρίσκουμε   στα super market Bazzar.

biscoff-cheesecake16

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments