Παξιμαδάκια αμυγδάλου (cantuccini ) | Aspas_recipes

Παξιμαδάκια αμυγδάλου (cantuccini )

paximadakia-amygdaloy-cantuccini

Διπλοφουρνιστά ιταλικά παξιμαδάκια αμυγδάλου ιδανικά για να συντροφεύσουν τον καφέ σας  ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί visanto. Βουτήξτε τα και απολαύστε το αμύγδαλο να σκάει στο στόμα σας.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μπισκότα

paximadakia-amygdaloy-cantuccini1

Για τα παξιμαδάκια αμυγδάλου θα χρειαστούμε :

Υλικά

3 αυγά

300 γραμμάρια ζάχαρη 

1οο γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου 

1 βανίλια 

Ξύσμα από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι

9 γραμμάρια αμμωνία ή μπέικιν 

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

150 -200 γραμμάρια αμύγδαλα  άψητα

paximadakia-amygdaloy-cantuccini2

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , την ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες , τα ξύσματα , την αμμωνία ή το μπέικιν )

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.

paximadakia-amygdaloy-cantuccini3

Προσθέτουμε σταδιακά όλο και περισσότερο αλεύρι (αφήνουμε λίγο αλεύρι στην άκρη ) και κατόπιν ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε στην ζύμη και τα αμύγδαλα  και ζυμώνουμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμαράκι μας.

paximadakia-amygdaloy-cantuccini4

Αφαιρούμε την ζύμη μας και την βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας . Πασπαλίζουμε με το αλεύρι που κρατήσαμε στην άκρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στην ζύμη μας .

Έχουμε μια μαλακή ζύμη .
paximadakia-amygdaloy-cantuccini5

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4- 6 κομμάτια.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθουμε σε μπαστούνι.

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας μας και τοποθετούμε τα μπαστούνια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα ή 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20-30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

paximadakia-amygdaloy-cantuccini6

Αφαιρούμε από τον φούρνο , αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν τόσο όσο να μπορούμε να τα πιάσουμε ,  τοποθετούμε κάθε μπαστούνι πάνω σε ξύλο κοπής.

paximadakia-amygdaloy-cantuccini7

Κόβουμε κάθε μπαστούνι σε κομμάτια και τοποθετούμε και πάλι τα παξιμαδάκια μας στο ταψί. 

paximadakia-amygdaloy-cantuccini8

paximadakia-amygdaloy-cantuccini9

Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και απολαμβάνουμε.

paximadakia-amygdaloy-cantuccini10

Διατηρούνται σε γυάλινο  βάζο ή σε μεταλλικό κουτί μπισκότων .

paximadakia-amygdaloy-cantuccini12

paximadakia-amygdaloy-cantuccini11

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments