Διπλοφουρνιστά ιταλικά παξιμαδάκια αμυγδάλου ιδανικά για να συντροφεύσουν τον καφέ σας ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί visanto. Βουτήξτε τα και απολαύστε το αμύγδαλο να σκάει στο στόμα σας.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μπισκότα
Για τα παξιμαδάκια αμυγδάλου θα χρειαστούμε :
Υλικά
3 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
1οο γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
Ξύσμα από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι
9 γραμμάρια αμμωνία ή μπέικιν
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 -200 γραμμάρια αμύγδαλα άψητα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , την ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες , τα ξύσματα , την αμμωνία ή το μπέικιν )
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε σταδιακά όλο και περισσότερο αλεύρι (αφήνουμε λίγο αλεύρι στην άκρη ) και κατόπιν ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε στην ζύμη και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμαράκι μας.
Αφαιρούμε την ζύμη μας και την βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας . Πασπαλίζουμε με το αλεύρι που κρατήσαμε στην άκρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στην ζύμη μας .
Έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4- 6 κομμάτια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθουμε σε μπαστούνι.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας μας και τοποθετούμε τα μπαστούνια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα ή 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20-30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
Αφαιρούμε από τον φούρνο , αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν τόσο όσο να μπορούμε να τα πιάσουμε , τοποθετούμε κάθε μπαστούνι πάνω σε ξύλο κοπής.
Κόβουμε κάθε μπαστούνι σε κομμάτια και τοποθετούμε και πάλι τα παξιμαδάκια μας στο ταψί.
Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και απολαμβάνουμε.
Διατηρούνται σε γυάλινο βάζο ή σε μεταλλικό κουτί μπισκότων .
0 comments