Αν αγαπάς την κολοκύθα πραγματικά με αυτήν την συνταγή θα ξετρελαθείς! Μοσχοκάρυδο, κανέλα τζίντζερ τα μυρωδικά που απογειώνουν την γεύση της παρέα με τις σταφίδες και τα καρύδια. Αν πάλι δεν τρελένεσαι και πολύ με την κίτρινη κολοκύθα τότε πίστεψε με πως με αυτή την συνταγή θα την αγαπήσεις.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με κολοκύθα
Υλικά
Για την γέμιση
800 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
120 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
50 γραμμάρια αμύγδαλα
50 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια σταφίδες
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
Ακόμα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 - 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Για την ζύμη
120 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
15 γραμμάρια μπέικιν
150 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας τη γέμιση.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα , κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα . Βράζουμε την κολοκύθα για 15 λεπτά, ή ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
Αν βράσουμε την κολοκύθα κατόπιν την στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε την κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ,το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα για γεύση.
Τέλος προσθέρουμε μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες στο μείγμα.
Σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να σωθούν τα τυχόν υγρά της κολοκύθας
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε επίσης το μαλακωμένο βούτυρο και τα αυγά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια προσπαθώντας να θρυμματίσουμε το μείγμα και να διατηρήσουμε μια αμμώδη υφή.
Ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. με τον πάτο καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε τα 2/3 της ζύμης στο ταψάκι και τη συμπιέζουμε καλά με τα χέρια μας να γίνει η βάση.
Δουλεύουμε καλά και στις άκρες.
Ρίχνουμε και απλώνουμε όλη τη γέμιση κολοκύθας στη βάση.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με την υπόλοιπη ζύμη (1/3) .
Ψήνουμε στον αέρα στους 160°C ή σε αντιστάσεις στους 170°C για 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν αφαιρέσουμε την τάρτα από το ταψάκι.
0 comments