Paris-Brest !

paris-brest2
 
Μοιάζει σαν τούρτα αλλα στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μεγάλό Σου που κόβουμε στην μέση και το γεμίζουμε με κρέμα . Τόσο νόστιμο και τόσο ελαφρύ που θα σας συναρπάσει.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Σου 

Για να φτιάξουμε το #Paris-Brest  θα χρειαστούμε :

Υλικά

Για τη ζύμη
:

1 φλιτζάνι νερό 200ml 

115  γραμμάρια βούτυρο

1 ⅓ φλιτζάνι αλεύρι περίπου 170 γραμμάρια

4 μεσαία αυγά

½ κουταλάκι αλάτι

Για την κρέμα 

1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια 

400 ml γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος φυτική για ζαχαροπλαστική adoro 

paris-brest3
Οδηγίες

Σε ένα μεσαίο σκεύος κουζίνας ανακατεύουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.

Φέρνουμε το μείγμα  σε βρασμό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι αμέσως.

paris-brest4

Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα  μέχρι  η ζύμη να γίνει μια μπάλα.

Συνεχίζουμε  να ανακατεύουμε  και να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

paris-brest4

Μεταφέρουμε  τη ζύμη σε  μίξερ.

Χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης  χτυπάμε  για  μερικά λεπτά  και αφήνουμε  τη ζύμη να κρυώσει.
Μόλις η ζύμη κρυώσει αρκετά ρίχνουμε τα αυγά ένα κάθε φορά. Προσθέτουμε το επόμενο αυγό ΜΟΝΟ μόλις το προηγούμενο ενσωματωθεί πλήρως.

paris-brest5


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα αυτά μπορούν να γίνουν και με το χέρι χωρίς τη χρήση του μίξερ. 

Ψήσιμο 
Προθερμάνετε το φούρνο στους  180 C αντιστάσεις.

Αλείψτε με λάδι ή αντικολλητικό σπρει μια φόρμα του κέικ και  με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι τοποθετείστε την ζύμη σε δυο δόσεις .

Πασπαλίστε από πιάνω με αμύγδαλο τριμμένο .

paris-brest6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για 30-45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο )μέχρι γίνει ελαφρώς καφέ . 

Μην ανοίγετε το φούρνο κατά τη διάρκεια των πρώτων 25 λεπτών. 
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Για την κρέμα
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το κρύο γάλα μέχρι να πήξει.
Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας.

paris-brest7

Συναρμολόγηση
Με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το σου μας σε δύο ίσα κομμάτια.

paris-brest8

Με κορνε ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι τοποθετούμε την κρέμα μας.
Σκεπάζουμε και με το δεύτερο κομμάτι.

paris-brest9 paris-brest10

Αν θέλουμε ξαναβάζουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το δεύτερο στρώμα κρέμας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

paris-brest11

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

paris-brest12

paris-brest13

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments